Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, bu sene 28&8217;ncisi düzenlenecek olan Çilek Festivali etkinliklerini de daha kapsamlı bir şekilde gerçekleştireceklerini söyledi. Her sene Atatürk Stadyum&8217;unda yapılan kutlamaları bu sene Yalı mevkii ve Cumhuriyet meydanında yaparak etkinlikleri Bartın geneline yaymayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Akın, &8220;Bu zamana kadar festival hep aynı yerde olmuş. Biz bunu Bartın&8217;a biraz daha yaymak istiyoruz. Festival biraz daha geniş kapsamlı olsun. Yalı bölgesinde yapılacak olan festivalde bir dev ekran koyarak Orduyeri Köprüsünde bulunan insanlar da konserleri izleyebilecek. Ayrıca stadyumda insanlar konser olduğunda sadece oturuyorlardı. Konser olduğunda insanlar gezsinler, isterlerse otursunlar, çay bahçelerine gitsinler, çay içerken konseri izleyebilsin. Bir anlamda ekonominin de canlandırılmasında yararlı olacak&8221; dedi.


Çalışmalar başladı


Festivalin yanı sıra Gazhane, Yalı mevkii ve ırmak kenarlarında başlatılan yenileme ve temizlik çalışmaları hakkında gazetemize bilgiler de veren Belediye Başkanı Cemal Akın &8220;Belediye Sosyal Tesisleri&8217;nin arka tarafını şu anda temizlettiriyoruz. Kavak kesimleri yapıldı. Irmak kenarında da ufak kavak ağaçları var. Buranın temizliği yapılıyor. Burada düğünler oluyor. Belki Belediye lokali ve bunun arkasında sünnet düğünleri de olacak. Onun için buraların düzenli olması gerektiğini düşünüyoruz. Şu anda Gazhane bölgesini de düzenliyoruz. Gazhane&8217;de bulunan ağaç çitleri de ortadan kaldırdık ve yerine yeni bir malzeme ile daha güzel çitler yaptırıyoruz. Yine Yalı bölgesinde de çalışmalarımıza başladık. Yalı bölgesinin de Mayıs&8217;ın ortalarına doğru hizmete açılır diye düşünüyorum. En azında oturma yerleri, kamelyalar, aydınlatması ve büfesi ile birlikte nasip olursa halka açılacak. İnkumu ile ilgili bir çalışmamız var. Yetkili olan arkadaşlarla birlikte çalışmaların olduğu yere gittik&8221; şeklinde konuştu.


Çalışmalar hızlı şekilde sürüyor


Başkan Cemal Akın &8220;Aynı şekilde İnkumu&8217;nda temizliğine başladık. Yaz günü halkın kullanacağı yerleri daha düzgün hale getirmeye çalışıyoruz. Çalışmalarımıza kaldığı yerden devam ediyoruz. Özellikle park ve bahçeler, yani halkın kullanımına açık olacak yerlerle ilgili bir çalışma başlattık. Kanlıırmak caddesinde yapılacak çalışmalar hakkında nasip olursa ileriki zamanlarda da toplantı yapacağız. Tabi Kanlıırmak caddesinde bir yürüyüş alanı meydana getirdik. O bölgede tahkimat yapılması gerekiyor. Kaldırımlar devamlı olarak kayıyor ve biz de tekrar yapıyoruz. Bununla da ilgili bir çalışma yapacağız&8221; ifadesini kullandı.


Kent ormanı projesi yapılıyor


Başkan Akın &8220;Kent Ormanı ile ilgili bir projemiz var. TOKİ&8217;nin alt tarafında 140 dönümlük bir arazimiz var. Oranın 70 dönümü ormanlık bir alan. Bu alanı komple piknik, yürüyüş, oturma alanı, kafe ve dinlenme alanı haline getireceğiz. Şu anda bununla ilgili bir proje çizilmek üzere üniversiteye verildi. Üniversitede öğrenci arkadaşlarımız çiziyorlar. Ortaya birkaç proje çıkacak. Bize hem maddi hem de güzellik anlamında hangisi uygunsa o projeyi yapacağız. Bartın&8217;da böyle bir alan yok. Zaten Bartın merkezinde hiçbir kuruluşunda böyle büyük bir arazisi yok. Böyle araziyi inşallah halkın kullanımına açacağız. Bartın&8217;da böyle yerler konusunda sıkıntımız var. Özellikle kış günü gidilip, sosyal aktivite yapılacak alanlarda sıkıntı var&8221; diye konuştu.


Festivali on güne yaydık


Başkan Akın &8220;Yine asfalt, beton parke, sathi kaplama çalışmalarımız var. Tabi buna da Mayıs aylarında başlar. Hava koşullarının asfalt çalışmalarına uygun olduğu bir zamanda çalışmaları başlar. Yaz ayında da epey yol çalışması yapacağız. Çilek Festivali kapsamında da bu sene Atatürk Stadyumunda hiçbir etkinlik olmayacak. Etkinliklerimizi Cumhuriyet Meydanı ve Yalı bölgesinde yapacağız. Bunun yanında da tiyatro ve halk oyunları etkinliklerini de zaman zaman mahallelere yayacağız. Birkaç mahallede tiyatro etkinliği, bir mahallede folklor etkinliklerimiz olacak. Bu etkinlikleri mahallelere yaymak istiyoruz. Bu sene Çilek Festivalini üç günü Türk Hava Kurumunun etkinlikleri ile birlikte olmak üzere 10 gün boyunca kutlayacağız. Daha önce 3 gün ile sınırlanan etkinlik şimdi 10 güne yayıldı&8221; dedi.


Ekonomiye katkısı olacak


Belediye Başkanı Cemal Akın &8220;Bu zamana kadar festival hep aynı yerde olmuş. Biz bunu Bartın&8217;a biraz daha yaymak istiyoruz. Festival biraz daha geniş kapsamlı olsun. Yalı bölgesinde yapılacak olan festivalde bir dev ekran koyarak Orduyeri Köprüsünde bulunan insanlar da konserleri izleyebilecek. Ayrıca stadyumda insanlar konser olduğunda sadece oturuyorlardı. Konser olduğunda insanlar gezsinler, isterlerse otursunlar, çay bahçelerine gitsinler, çay içerken konseri izleyebilsin. Bir anlamda ekonominin de canlandırılmasında yararlı olacak. Stadyumda insanlar sadece içeride kalıyordu ama yalı da bütün insanlar kendi isteklerine göre hareket edebilecekler. Hem yalı mevki herkesin kolaylıkla ulaşabileceği bir bölge&8221; şeklinde konuştu.


Irmağı turizme açmaya çalışıyoruz


Başkan Akın &8220;Bu sefer Bartın&8217;da ilk defa kano yarışı yapacağız. Federasyon ile birlikte yapacağımız bir güne sığacak etkinlik olacak. Yine bir günlüğüne çocuklar için buz pateni yapabilecekleri bir saha yapacağız. Bunlar Bartın&8217;da ilk defa oluyor. Belki 60 tane tekneyle Bartın ırmağından İnkumu&8217;na kadar gezi yapacağız. Bunları örnek olsun diye yapıyoruz. Çünkü biz ırmak turizmini de geliştirmek istiyoruz. Bunun öncesinde daha belli değil ama hıdrellez yapmayı düşünüyoruz. Bartınlı olarak daha evvel yaşanmış olan ve Bartın halkının hasret duyduğu şeyleri biz hayata geçirmeye çalışıyoruz&8221; diye konuştu.


Bartın Altınırmak Film Yarışması


Belediye Başkanı Cemal Akın, &8220;Nasıl Ramazan ayında 28 gün her akşam etkinlik yapmıştık. Bartın&8217;da ilk defa Bartın&8217;a has kısa metrajlı film yarışması olacak. Bartın Altınırmak Film Yarışma Festivali gibi. Biz festivallerde sadece eğlenceye dönük değil de, kültür ile de harmanlamak istiyoruz. Hıdrellez, peşinden gençlik haftası, Türk Hava Kurumu&8217;nun etkinliği ve Çilek Festivali olmak üzere Bartın&8217;da 1 aylık etkinlik olacak. Şu anda 16 gün boyunca sürecek olan tiyatro etkinliğimiz de sürüyor. Bartın&8217;da böyle sosyal aktiviteler çok önemli. Tabi inşallah bunlar devam edecek&8221; ifadesini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi