Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) Zonguldak İl Müdürlüğünce, eski hükümlülere istihdam garantili doğal gaz tesisatçılığı kurslarının açılacağı bildirildi.
İŞ-KUR Zonguldak İl Müdürü Cemal Yiğit, yaptığı açıklamada, eski hükümlülerin iş sahibi olmalarının sağlanması amacıyla 15 kişiye doğal gaz tesisatçılığı kursu verileceğini söyledi.
En az ilköğretim okulu mezunu olan ve tarım dahil sigortası olmayanların başvuruda bulunabileceği kurslar öncesinde seçmelerin yapılacağını anlatan Yiğit, şöyle dedi:
´´8 Ağustosta sona erecek istihdam garantili bu kursa katılanlara günlük 15 lira ücret verilecek.
Elasto Kauçuk ve Makine Sanayi Ticaret Limited Şirketi´ne alınacak istihdam garantili 19-30 yaş arasında 20 kişiye de kurs verilecek.
Devrek Çaycuma ve Gökçebey ilçesinden endüstri meslek lisesi veya üstü mezunların başvuruda bulunacağı 6 Nisanda başlayacak kurslar, 23 Haziranda tamamlanacak.
Ayrıca, 12 Nisanda web tasarım, bilgisayarlı destekli tasarım teknikeri, doğal gaz tesisatçılığı ve CNC tezgah operatörlüğü konusunda açılacak kurslar 19-29 Haziran ve 14 Temmuzda sona erecek. Bu kurslara katılanlara da günlük 15 lira ödemede bulunulacak.
Editör: Pusula Gazetesi