Zonguldak´ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan, ´´İş kazalarının olmadığı zamanlar, bizim için en güzel gündür´´ dedi.
İnan, Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Başkanı ve Hayvan Hakları Federasyonu Ulusal Koordinatörü Evren Türeci Sezgin ile yönetim kurulu üyelerinin kendisini ziyaretinde, dernek olarak ulvi bir iş yaptıklarını söyledi.
Kurumlarına bağlı 5 müessese müdürlüğü bulunduğundan büyük yoğunluk yaşadıklarını belirten İnan, şöyle devam etti:
´´Kandilli´den Amasra´ya kadar olan bu müesseselerimizin hepsi ile ilgilenmek zorundayız. Sürekli burada, Ankara ve İstanbul´da hareket halindeyiz. Maden ocaklarında zaman zaman üzücü kazalar yaşanmaktadır. Ama çok şükür bizim buralarda büyük kazalar yaşanmıyor. Hiç yaşanmasın istiyoruz, iş kazalarının olmadığı zamanlar, bizim için en güzel gündür.
Sizin yaptığınız iş de kolay iş değil. Kimsenin sahip çıkmadığı canlıya sahip çıkmak, güzel bir uğraş olsa gerek. Hayvanın ağzı var, dili yok derdini anlatamıyor. Hayvan sahip çıkarsanız var, çıkmazsanız yok. Mutlaka hayvanlara sahip çıkılmalı, onları korunmalıdır. Bu konuda Zonguldak gerçekten iyi noktada. Tabi bu noktanın arkasında da sizler varsınız. Ben de dernekçilik yaptım, ekip çalışması her zaman başarıyı getirir. Derneğe kurum adına bir katkımız olamayabilir, çünkü liman içinde tarama yapacağımız zaman bile ilgili yerlere yazı yazmak, onay almak zorundayız. Derneğe destek kapsamında çalışanlarımızla birebir görüşmelerde bunu sağlayabilirsiniz.´´
İnsanların, özellikle barınak ve sokaklardaki hayvanlara sahiplenmelerini istediklerini bildiren Hayvan Hakları Federasyonu Ulusal Koordinatörü Türeci, şöyle dedi:
´´Kendi sokak hayvanı problemini çözememiş bir ülke olarak, dışarıdan gelecek hayvanlara ihtiyaç duymuyoruz. Canlı hayvan satışına, üretim çiftlikleri, kaçak yollarla ülkemize hayvan girişi ve hayvan itlaflarına karşıyız. Zonguldak bu konuda çok şanslı, güzel bir bakım evimiz var, burada kısırlaştırma ve aşılamalar yapılıyor.
Hayvan hakları konusunda okullara gidiyor, seminerler veriyoruz. Çünkü günümüzde şiddet ilköğretim çağına kadar indi. Çocukları kazanarak içlerine merhamet tohumlarını serpersek ileride çok güzel şeyler olacağını inanıyoruz. Önce eğitim diyoruz. Ancak halkımızın da derneğimize destek vermesini bekliyoruz.´´
Editör: Pusula Gazetesi