Kendisinin tek suçlu olarak lanse edilmesine bir anlam veremediğini belirten İl Temsilcisi Karakaş, &8220;Bu olayda benim de suçum olabilir ama tek suçlu ben değilim. Kulüplerde de suç var. 15 kulübün 4 tanesi gelirse bu iş olmaz zaten. En azından yarısı gelmesi gerekli. Ben ASKF Başkanına şu öneriyi sundum: bir kulüp çıksın Bartın&8217;ı temsil etsin. Buna karşı olduklarını söylediler. Köksal Toptan Lisesi gitmek istediğini söyledi ben kabul ettim. Her türlü desteği verecektik. Bartın&8217;daki iyi sporcuları toplar Köksal Toptan Lisesi&8217;ne verirdik, üstüne 2-3 tane de profesyonel basketbolcu alırdık. Önümüzdeki sezon Köksal Toptan Lisesi&8217;ni deplasmanlı ligde izlerdik.


Sporcu konusunda çok sıkıntı çekiyoruz. Sokaklarda basketbol oynayan çocuklarımızı bu sporun içerisine çekememişiz. Artık bu çocuklardan yararlanamayız. Mutlak suretle yeni bir jenerasyon çıkartmamız gerekli&8221; dedi.


Sadece futbola önem veriliyor


Bartın&8217;da kulüplerin sadece futbolu önemsediğini söyleyen Sami Karakaş, &8220;Kulüpler bu spora sahip çıkmıyor. Sımsıkı tutulan tek bir spor var: o da futbol. Ortada bir sporcu kitlesi var. Bu sporcuların iyi olanları A kulübünde kalıyor, elindeki kalan sporcuları da 2 oraya, 3 şuraya diye dağıtıyor. Bu böyle olmaz. Benim düşünceme göre; zaten kulüpler aralarına şampiyonu belirliyorlar. Kimin kızlarda, kimin erkeklerde şampiyon olacağı belli. 4 takımla lig kurmaya çalışıyoruz. Eğer takım sayısı 8 olursa çok iyi bir lig kurulabilir. Altyapıdan basketbolcu gelmediği sürece kulüplerde basketbolcu bulamayız. Bu sezon ciddi bir ligin kurulamaması altyapı yetersizliğindendir.


İl temsilcisi talepler doğrultusuyla hareket eder. Tüm kulüplerin ayağına gitmemize gerek yoktur. Bu sezon dört takım basketbol branşında faaliyet göstereceğini yazmış. Keşke Köksal Toptan Lisesi gibi diğer liseler de kulüpleşse, keşke Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de bir kulüp kursa. Altyapı böyle gelişir.


Liglerin düzenli olması, basketbolun gelişmesi için altyapı çok önemli ve bu altyapı Bartın&8217;da hızla gelişiyor. Çok iyi bir jenerasyon yetiştiriyoruz. 12 Dev Adam projesinde 70 çocuk yavaş yavaş basketbolcu oluyor. Bu sporcuları basketbolcu yapıp onlara seçenekler sunmak gerekiyor. Alternatifler sunmak gerekiyor.


Kulüplerin neden basketbola yanaşmadıklarını anlamıyorum. Bu lige katılacak kulüpler hiçbir masraf yapmıyor. Bu spora Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önemli destekler veriyor. Dışarıya gruplara gidildiğinde devlet kurumlarında konaklanıyor.


Nasıl futbola gönül vermiş kişiler Bartınspor&8217;a destek oluyorlarsa, basketbola gönül vermiş olan kişilerin de basketbol sporunu geliştirmek adına bir şeyler yapmaları gerekmektedir&8221; ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi