Genel Maden İşçileri Sendikası´nda (GMİS) 29 Kasım 2008 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul´da yönetime seçilenlere bürokratların, siyasetçilerin, maden işçilerinin, kurum ve kuruluşların yöneticilerinin, meslek örgütlerinin temsilcilerinin kutlama ziyaretleri sürüyor.
Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Hamdi Uçar ve il yöneticileri, GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu´yu makamında ziyaret etti. Ziyarette GMİS Genel Merkez Yöneticileri de hazır bulunurken ziyarette konuşan AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, TTK´nın ayağa kaldırılması için hep birlikte çaba sarf edeceklerini söyledi.
Uçar, &[#]8220;İktidar partisi olarak sendikamızın ve sendikamızı da ilgilendiren TTK´nın sorunlarıyla geçmişte olduğu gibi yine yakından ilgileneceğimizi, geçmişte olduğu gibi gelecekte de TTK´nın ayağa kaldırılması için hep birlikte çaba sarf edeceğimizi ifade etmek istiyorum. TTK, Zonguldak´ın sosyal, kültürel, ekonomik, her alanda olmazsa olmazıdır. Geçmişte bir takım muhalefet çevreleri TTK´nın özelleştirileceği yönünde senaryolar ürettiler ve yıpratmaya çalıştılar. Ancak iktidarımız döneminde 1200 ve 3000 işçi kuruma kazandırıldı. Özellikle 3 bin işçinin, dünyada küresel krizin çıktığı bir dönemde alınması Zonguldak için çok önemli. En son işçi alımıyla ilgili görüştüğümüz Sayın Bakanımız Mehmet Şimşek´in, &[#]8220;3 bin işçiyle üretimi artırın, gelin 1500 + 1500 yada ne kadar işçi gerekiyorsa alalım&[#]8221; şeklinde sözü var. Amacımız, üretimi artırıp, zararı belli bir seviyeye çekerek önümüzdeki süreçte de kurumu geçmişteki günlerine döndürmek. Sizlerin de aynı düşüncede olduğunuzu biliyoruz. Sizlere, göreve yeni seçilen arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz&[#]8221; dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, küresel bir krizin yaşandığı bir dönemde TTK´ya 3 bin işçi alınmasını, kurumun eski günlerine dönüşünün bir sinyali olarak algıladıklarını söyledi.
Muslu, &[#]8220;Hedefimiz hem Zonguldak´ı, hem bölgemizi hem de sendikamızı daha yukarılara çıkarmak. Bunu yaparken birlik ve beraberlik içinde çalışmak. Geçmişte sendikamızda hizmet eden herkese teşekkür ediyoruz.
Dünyada ekonomik bir krizin yaşandığı bir dönemde, 15 yıldır zarar eden kamu kuruluşlarının kapatıldığı bir dönemde TTK´yı ayakta tutmak için mücadele ettik. Bu mücadeleye katkı sağlayanlara teşekkür ediyoruz. Milletvekillerimize, il yöneticilerimize, bakanlarımıza ve Meclis Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Küresel bir krizin yaşandığı bir dönemde 3 bin işçinin alınmasını TTK´nın eski günlerine dönüşünün bir sinyali olarak algıladık. Amacımız ve hedefimiz yeni işçilerle üretimi ve verimliliği artırmak. Bugün günlük üretimimiz 8 bin, 8.500 ton civarında. Bu günlük üretimi 13 bin tona çıkarmalıyız. Bunu gerçekleştirebilmek için üzerimize düşen görevi yapacağız&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi