Milli Atletimiz Turgay Oğuz Uluslararası Tarsus yarı maratonunda MHP İl Başkanı ve Yeni Bartın Sürücü Kursu sahibi Sezai Bilgin&8217;in sponsorluğunda birincilik için yarışacak.


2010 yılındaki başarılı grafiğini sürdürmek isteyen Turgay Oğuz, Tarsus yarı maratonunun kendisi için farklı bir anlam taşıdığını söyledi.


Binlerce kişinin katılacağı Tarsus yarı maratonundan birincilikle ayrılmak istediğini söyleyen Milli Atlet Turgay Oğuz, &8220;Bu yarışı düzenleyen Tarsus Belediye Başkanı teşekkür ediyorum. Zorlu hazırlık sürecimde bana yardımcı olanlara minnettarım. Bu yarışlarda Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz&8217;e desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Her şey Bartın için. Başarı benden destek onlardan. Maraton koşmak çok zordur. 21 kilometre boyunca son sürat koşuyoruz. Aralardaki su molasında bile suyumuzu koşarak içiyoruz.

Şimdiki Federasyon Başkanımız Mehmet Terzi Amerika&8217;da koşarken 42 kilometrelik maratonun 41. kilometresinde 1. giderken yarışı terk etmek zorunda kalmıştı. Yani en ufak bir rahatsızlık yarışı terk etmemize sebep oluyor. Ama ben inşallah bir aksaklık yaşamayacağım ve birinci olacağım. Daha önceki yarışlarımda oldukça başarılı olduğumu düşünüyorum. Tüm maratonlardan istikrarlı bir şekilde derece çıkartmayı başardım. Tarsus yarı maratonundan da çok iyi bir dereceyle döneceğimi umuyorum. Bartın&8217;ın adını uluslar arası platformda duyurmak için koşacağım&8221; şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi