Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Konferans Salonunda sağlık çalışanlarına SES tarafından düzenlenen &[#]8220;Kamu Hastane Birlikleri ve Kamu Yasası&[#]8221; konulu sunum yapıldı.
Sunuma, SES Zonguldak Şube Başkanı Halil Karagülmez, Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz ve sağlık çalışanları katıldı.
Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen &[#]8220;Kamu Hastane Birlikleri ve Kamu Yasası&[#]8221; konulu sunum SES Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve MYK Üyesi Dr. Köksal Aydın tarafından verildi.
SES MYK Üyesi Köksal Aydın yaptığı sunumda, sağlıkta dönüşüm projesine karşı mücadele ettiklerini söyledi. Aydın, &[#]8220;Sağlıkta dönüşümün bütününe karşı mücadele ediyoruz. Sağlıkta dönüşüm programı kamu yönetimi, temel kanununu, sosyal güvenlik reformu ve personel rejimi yasasıdır. Sağlık dönüşüm programının içerisinde sağlık ocaklarının özelleştirilmesi, aile hekimliği, genel sağlık sigortası, işgüvencesiz sözleşmeli çalışma ve kamu hastanelerinin özelleştirilmesidir. Sağlık hizmetlerinin finansı yine sırtına yüklenmiştir. Sağlık dönüşüm programında vatandaş 2 kez vergilendiriliyor. Kamu sağlık sisteminde yetmezlik, memnuniyetsizlik yapılarak özel sektör cazip kılındı. Siyasi ve ekonomik teşviklerle özel sektör yatırımları artırıldı. Sağlık Bakanlığındaki ve SSK&[#]8217;da açıklık bir türlü giderilemedi. Biz kamu da tam gün istiyoruz. Birden fazla hastane birleştirilerek &[#]8216;hastane birlikleri&[#]8217; oluşturulacak, Birlikler yönetim kurulları tarafından yönetilecek ve kendi kendine yetecek, personelin her türlü ödemeleri işlem bütçesinden yapılacak ve buda kamu hastane birlikleri yasası tasarısı bunları içeriyor&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi