-ÖZEL İÇERİK-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Çaycuma'da Bülent Kantarcı'nın belediye meclis üyesi listesinin onaylanmaması ile ilgili sert konuştu.

Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol ve yönetiminin büyük hata yaptığını belirten Demirtaş "Vakit geçirmeden derhal istifa etmesi gerekiyor" dedi.

Demirtaş, Pusula'nın sorularını şöyle yanıtladı;

"Biz bunu aile içi meselesi olduğu için çözeriz. İlçe Başkanlığının yapmış olduğu büyük bir hata var. İlçe başkanımız ve Sayın Bülent kantarcı oturmuşlar, listelerini yapmışlar. Dolayısıyla o listenin oradan geçmesi lazım. İlçe başkanı ile uzlaşarak yapılmış bir liste. Listenin geçmesi lazım, geçmemiş. İlçe Yöneticisi arkadaşların bir sorumsuzluğu var. O arkadaşlarımızın partimizin kurumsal kimliğine zarar verecek davranışlardan özenle vazgeçmesi gerekiyor. Kişisel kanaatim Çaycuma İlçe Yönetiminin istifa etmesi gerekir. Bizim adayımız Bülent Kantarcı'dır, genel merkezimizin, genel başkanımızın, MYK ve Parti Meclisinin kararıdır. Parti Meclisi en üst karar organıdır. İlçe başkanı ilçe yönetiminiz temsil eder. İlçe başkanı ve belediye başkan adayı listeyi birlikte hazırladılar. Hazırlanan listenin yönetimden geçmemesi gibi olamaz. İlçe başkanının imzasının olması gerekiyor. Vakit geçirmeden derhal istifa etmesi gerekiyor."

Editör: Pusula Gazetesi