AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ömer Selim Alan, Zonguldak'ta olası bir Cumhur İttifakı ve Hamdi Ayan'ın adaylıktan çekilmesi için Belediye Meclis Üyeliği veya Belediye Başkan Yardımcılığı teklif edildiği yönündeki iddiaları yanıtladı. Her şeyden önce 15 Temmuz hain Darbe Girişimi'nin ardından kurulan Cumhur İttifakı'na gönülden bağlı ve saygılı olduklarının altını çizen Dr. Ömer Selim Alan, "Sürecin başından bu yana gerek Cumhur İttifakı, gerek MHP gerek ise Hamdi Bey ile ilgili bir açıklamada bulunmadım. Buna özen gösterdim. Biz Cumhur İttifak'ından kardeşiz ve yol arkadaşıyız. Herhangi bir söylemde bulunmamız da doğru olmaz zaten. Sürekli birbirleriyle görüşen, konuşan arkadaşlarız. Tabi Zonguldak'ta ittifak ile ilgili bir konunun olması malum. Ancak bizim bu konuda bir malumatımız yok. İl Başlanımızın, ilçe başkanımızın ya da milletvekillerimizin bu konuda bir bilgisi yok. MHP Zonguldak Kurmaylarının da bilgisi olduğunu sanmıyorum. Bunlar Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ve kurmayları arasında gerçekleşen görüşmeler. Bir görüşme var ancak biz çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

"BENİM, MİLLETVEKİLLERİMİN, İL VE İLÇE BAŞKANIMIN HAMDİ AYAN'A BİR TEKLİFİ OLMADI"

Hamdi Ayan'a adaylıktan çekilmesi karşılığında bazı tekliflerde bulundukları yönündeki iddiaları da yalanlayan AK Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Ömer Selim Alan, "Ne benim, ne il başkanımızın, ne merkez ilçe başkanımızın ne de milletvekillerimizin Sayın Hamdi Ayan'a böyle bir teklifimiz olmadı, duymadım, görmedim bilmiyorum. Böyle bir ortamda böyle bir şey olması da uygun değil. Genel Merkezimiz bir karar verdikten sonra eğer bir ittifak söz konusu olacaksa şartlarını belirler. Partimiz ve MHp şartlarını konuşur. Bu noktada bizim yapmamız gereken sadece genel merkezimizin şartlarını yerine getirmektir. İşte genel merkezlerimizin programı, kararları kapsamında oturup konuşuruz. Bizim Belediye Başkan Yardımcılığı, Belediye Meclis Üyeliği veya benzeri bir teklifimiz kesinlikle olmadı. Bunu Sayın Hamdi Ayan da, MHP İl ve İlçe Başkanı da iyi biliyor" ifadelerini kullandı.

"BİZİM MHP İLE AYRI GAYRIMIZ YOK"

İddiaların asılsız olduğunun ve bunu ortaya atanların AK Parti'li ve MHP'li olmadıkları gibi Cumhur İttifakı'na zarar verme amacında olduklarını ifade eden Dr. Ömer Selim Alan, açıklamalarına şöyle devam etti; "Biz 15 Temmuz'un ardından ülkemizin bekası için kurulan Cumhur İttifakına son derece saygılıyız. Hassas davranıyoruz. MHP'nin de olduğu gibi. Ama nedense 2 günden beri bu iş çok gündem de tutuluyor. Ben sadece şundan endişe ediyorum. Bizim MHP'ye gönül vermiş arkadaşlarımız var. Cumhur İttifakının özünün zedelenmesi Zonguldak'ta, ayrı gayrı varmış gibi bir algı oluşmasından çekiniyorum. Bizim ayrı gayrımız yok. Hamdi Bey olsun, bizler Zonguldak için çalışan Cumhur İttifakı'nın ortaklarıyız. Yıllardır böyle geldi, böyle devam ediyor. Bundan sonrada böyle devam edecek.

"BUNU KAŞIYANLAR AK PARTİ'Lİ VEYA MHP'Lİ OLMADIKLARI GİBİ CUMHUR İTTİFAKININ DOKUSUNA ZARAR VERMEK İSTİYOR"

Dediğim gibi Genel Merkezi'miz bir karar alır, bizlere de bunları aktarır. Bizde o zaman Genel Merkez'in dediğini yaparız. Şuan bize intikal eden hiçbir şey yok. Onlarda sahada çalışmalarını yapıyor, bizde sahadayız. 2 aya yakın zamandan beri de sahada gayret gösteriyoruz. Öyle bir durumumuz olmadı. Biz Hamdi Bey'le haftada bir denk geliyoruz. Niyazi Beyle ya da İl Başkanı Varol bey ile denk geliyoruz. Böyle bir söylem, böyle bir tutum, böyle bir diyalog da geçmedi. Bunu kaşıyanların ben Cumhur ittifakına zarar verme dokusunda olduklarını düşünüyorum. Ve bunların MHP'li veya AK Parti'li olmadıklarını tahmin ediyorum. Biz Cumhur İttifakı oluşmadan öncede MHP ile yıllardır siyaset yapıyoruz. Yıllardır diyalogumuz var. Hiç bir zaman polemiğimiz olmadı.

"2009'DA KAYBETTİĞİMİZ BELEDİYEYİ AK PARTİ BAYRAĞI İLE ŞAHŞANDIRMAK İSTİYORUZ"

Biz Zonguldak'ımızın kazanması için uğraşıyoruz. Herkesin emeğine saygımız sonsuz. Biz yola çıkarken, acaba ittifak olur mu diye bir düşüncemiz olmadı. İttifaka güvenip de yola çıkmadık. Biz Ak Partiyiz. Bizim derdimiz 2004'te kazandığımız, 2009'da kaybettiğimiz belediyeyi tekrar AK Parti bayrağı ile dalgalandırıp, projelerimizi bir an önce hayata geçirip Zonguldak'taki bütün hemşerilerimizin yüzünü güldürmek. Vatandaşlarımızın hak ettiği şekilde yaşaması için gayret sarf eden insanlarız. 31 Mart'ta da biz bu ipi göğüsleyerek tekrar AK Parti bayrağını belediyede ile dalgalandırarak göreceksiniz. Bütün insanlarımızın yüzünün tebessüm etmesini, mutlu olmasını istiyoruz. İnşallah onu da başaracağız. Bütün teşkilatlarımız ile birlikte sahadayız. 31 Mart'a kadar bu tempo artarak devam edecek. Kazananın Zonguldak olması için umut ediyoruz. Vatandaşlarımızdan aldığımız geri dönüş bu yönde.

"TAKDİR GENEL BAŞKANIMIZ İLE SAYIN BAHÇELİNİN,SAYGI DUYACAĞIZ"

Zonguldak artık değişim istiyor. MHP'ye gönül vermiş hemşehrilerimize saygımız sonsuz. Cumhur İttifakı'nda yol arkadaşımız olan, Zonguldak'ta da aynı yolda yürüdüğümüz, MHP'ye gönül vermiş arkadaşlarımıza son derece saygılıyız. Allah herkesin kalbine göre versin. İnşallah kazanan Zonguldak olacak. Bizim Cumhur İttifakı'na zarar verebilecek bir davranışımız olmadı. Bundan sonrada olmayacak. MHP'deki dostlarımız ile beraber bu yolu beraber yürüyoruz. Onlarda bizim gibi sahadalar. Takdir, Cumhurbaşkanımızın kurmaylarıyla beraber ve Devlet Bahçelinin kurmayları ile beraber vereceği karara saygı duymak zorundayız. İnşallah ülkemiz için, Zonguldak için, AK Partimiz için, MHP için ve Cumhur İttifakı için en hayırlısı olur. Bizim niyetimiz Zonguldak'ın alamadığı hizmetleri bir an önce alarak aradaki mesafeyi kapatıp, memleketimizin hak ettiği yerlere bir an önce gelmesi."

Editör: Pusula Gazetesi