Karabük´te 360 Derece Bilişim Uzmanlığı kursunu başarı ile tamamlayan 6 genç kursiyer, sertifikalarını almadan işe yerleştirildiler.
AcademyTech tarafından bilgi teknolojileri endüstrisinin yetişmiş personel açığını azaltmak amacıyla gerçekleştirilen "360 Derece Bilişim Uzmanlığı" programı kapsamında açılan ve toplam 240 saatlik bir eğitim alan 16 kursiyer, düzenlenen bir törenle sertifikalarını aldı.
Karabük Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen törene Vali Nurullah Çakır, Vali Yardımcısı Halil Canavar, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Başkaya, Daire Müdürleri, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pehlivan Baylan, Karabük Esnaf Odaları Başkanı Nurettin Tümen, AcademyTech Genel Müdürü Özcan Yıldız ve kursiyerler katıldı.
Vali Nurullah Çakır, ortak bir proje ürünü olan ve ilk etabı gerçekleştirilen böyle bir projenin sertifika törenini görmenin mutluluk verdiğini ifade ederek, tüm emeği geçenlere teşekkür etti. Çağı ve geleceği yakalamak anlamında nitelikli istihdamın konuşulduğu bir dönemde açılan bu kursun daha sertifika töreni yapılmadan önce 16 kursiyerden 6´sının işe yerleştirilmiş olmasının kendisini gururlandırdığını belirten Vali Çakır, "Kursiyerlerin işe yerleşmesi ile kazandıkları kariyer sayesinde Karabük´e
yeni kapılar açılacak. Başarıyla tamamlanan kurusun ikinci etabı için de hazırlıklara başladık. Bu anlamda yeni bir proje olarak özürlülere yönelik yazılım programcılığı kursunun açılması için çalışmalar süratle devam ediyor. Bunun alt yapısını hazırlama anlamında çalışmaların devam ediyor ve bu projenin de sağlıklı ve başarılı bir şekilde tamamlanmasını arzu ediyoruz" dedi.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pehlivan Baylan da, kaliteli istihdama yönelik düzenlenen kursun büyük önem arz ettiğini belirterek, kursu başarı ile tamamlayan kursiyerleri tebrik etti.
AcademyTech firması Genel Müdürü Özcan Yıldız, resmi rakamlara göre Türkiye´de 70 bin adet bilişim uzmanına ihtiyaç olduğunu belirterek, kursu başarı ile tamamlayan kursiyerin iş bulma imkanına sahip olacağını belirtti. Yıldız ayrıca kursun düzenlenmesinde destek veren başta Vali Nurullah Çakır olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti.
Kursiyerler adına konuşma yapan Esra Uğur Özgen ise, 240 saatlik kursta öncelikle iyi bir arkadaşlık kurduklarını, açılan kursla bilgilerini daha da geliştirdiklerini, Karabük´ün bilişimci gençleri olarak Karabük´ü her yerde en iyi şekilde temsil edeceklerini söyledi.
Konuşmaların ardından kursu başarıyla bitiren 16 kursiyere Vali Çakır ve katılımcılar tarafından sertifikaları verildi.
Editör: Pusula Gazetesi