Alaplı&[#]8217;da 1985 yılında yapımı tamamlanan yıllardan beri kimsenin oturmadığı Aşağıdağ köyü Orman İşletmesi lojmanları çürümeye terk edildi. Geçen iki yılda İki kez ihaleye çıkan 10 bin metrekarelik arsa ve 9 daire için alıcı çıkmayınca binalar bu yıl 200 bin TL karşılığı yeninden ihale edileceği öğrenildi.
Orman Genel Müdürlüğü tarafından Orman İşletmesinde çalışan personel için 1985 yılında yaptırılan binaların &[#]8220;ihtiyaç fazlası&[#]8221; olduğu gerekçesiyle satışa çıkarıldığı ifade edildi. Arsanın 2008 ve 2009 yıllarında iki defa ihaleye çıkarıldığı Köy Muhtarlığı tarafından alanın köy tüzel kişiliğine kavuşturmak amacıyla müracaatta bulunulduğu öğrenildi.
200 bin TL muamman bedelle ihale çıkarıldığı, ihaleye giren olmaması nedeniyle tekrar yeniden ihale edileceği öne sürülürken alanın, köy muhtarlığına da tahsisinin düşünüldüğü öğrenildi. Öte yandan 49 yıllığına kiraya verilmesi gündem de olan binaların bulunduğu alanın istenmesi halinde araziye verilen tapu bedelinin ödenmesi gerektiği projenin korunarak binaları ile birlikte alınmak istenmesi halinde ise araziye verilen bedelin ödenmesinin gerektiği binalara herhangi bir ödeneğinde olmadığı belirtildi.
Yıllardır kimsenin oturmadığı binaların iç ve dış cepheleri döküldüğü kolonlarındaki erime nedeniyle kullanılamayacak hale geldiğini belirten köy sakini Murat Bayar, devletin buraya bugüne kadar harcadığı paranın adeta çürümeye tek edildiğini kaydederek, çürümeye terk edilen hizmet binası ile lojmanlarının hızla gelişen köyde kötü görünüme neden olduğunu söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi