Hattat Holding Hema Endüstri A.Ş Kurumsal İletişim Departmanı görevlileri Onur Çağlar Yüksel ve Ömer Ak, Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yılmaz Akdeniz&8217;i ziyaret ederek, bölgede yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Yüksel, yerin metrelerce altında bulunan 500 milyon ton kömürün çıkarılması için 8 metre çapında çeşitli derinliklere inecek 3 kuyudan birinin bittiğini ve galeri açma işinin Türk mühendis ve işçiler tarafından sürdüğünü söyledi. Batı Karadeniz bölgesinde metan gazı, doğalgaz, petrol arama ve çıkarımı ve elektrik santrali ile ilgili yatırımlarla bölgenin &8216;Enerji Üssü&8217; haline geleceğini belirten Yüksel, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, tüm yatırımlar tamamlandığında Amasra ve Bartın&8217;a 2 Milyar Euro aktarılacağını ve 11 bin kişiye istihdam sağlanacağını ifade etti.


Dünyada örnekleri var


Yüksel, dünyanın son teknolojisi kullanılacak bir elektrik santrali modeli ile Türkiye&8217;de parmakla gösterilecek bir projeyi bölgeye kazandırmayı hedeflediklerini belirtti. Amaçlarının proje kapsamında binlerce kişiye iş ve aş sağlamak olduğunun vurgulayan Yüksel, Hattat Holding&8217;in Amasra gibi tarihi ve doğal güzellikleri bulunan ilçede turizm ve sanayinin bir arada olacağını, bunun doğaya, çevreye ve insan yaşamına zarar vermeden yapılabileceğini göstereceğini söyledi. Yüksel, dünyada bunu başaran birçok ülke olduğunu belirtti.


Tarihin en büyük yatırımı


Yapılan yatırımların Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundan günümüze kadar gelen süreçte Batı Karadeniz&8217;e yapılan en büyük özel sektör yatırımı olduğuna dikkat çeken Kurumsal İletişim Yetkilisi Ömer Ak, bu bölgeye yapılacak yatırımlarda kullanılacak tüm malzeme ve ara ekipmanların Bartın ve Amasralı esnaflardan sağlandığı anlattı. Ömer Ak, bu sayede Bartınlı ve Amasralı esnafların işlerinde şimdiden artış gözlendiğini, ilerleyen günlerde esnafların daha da çok işlerinin artacağını belirtti. Ziyaretten son derece memnun olduğunu belirten Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yılmaz Akdeniz de odanın yapılan seçimler sonrasında misyon ve vizyonunun değiştiğini, üyeler arasında birlik ve beraberliğin sağlandığını kaydetti. Yüksel ve Ak, ziyarette Akdeniz&8217;e görevinde başarılar diledi.

Editör: Pusula Gazetesi