Zonguldak´ta, arabasını uçuruma sürerek intihar eden Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi´nde görevli KBB Uzmanı Yardımcı Doçent Doktor Ebru Taş´ın cenazesi hastaneden alınarak Antalya´ya gitmek üzere yola çıktı.

Aile yakınları ve güvenlik görevlileri ile durumu görüntüleyen gazeteciler arasında arbede yaşandı.
Zonguldak´ta otomobiliyle yaklaşık 250 metreden denize uçan KBB Uzmanı Yardımcı Doçent Doktor Ebru Taş´ın cenazesi bu sabah ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi morguna getirildi. Hastanede görevli doktorlar ve hastane yönetimi de yaklaşık bir saat morg önünde bekledi. Hayatını kaybeden Taş´ın anne ve babası da hastaneye geldi. Sinir krizleri geçiren anne İlhan Taş, gazetelerdeki haberlerin olayı büyüttüğünü söyledi. Taş, yakınlarının yardımıyla Acil Servis´e getirildi. Baba Muammer Taş´ın da güçlükle ayakta durduğu gözlendi. Acil Servis´ten sonra morga gelen anne ve baba burada kızlarının yüzünü görmek istedi. Bir süre hastane yönetimi ile tartışan aile, gazetecilerin görüntü almasını istemedi. Çabalarının ardından morga giren aile kızlarının cenazesi ile karşılaşınca feryat etti. Morgun dışına çıkarılan anne ve babayı görüntülemek isteyen gazeteciler, güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle karşılaştı. Aile yakınlarının da dahil olduğu engelleme girişiminde gazeteciler ile güvenlik görevlileri arasında arbede
yaşandı. Anne ve baba otomobile bindirilirken, kızlarının cenazesi de cenaze aracının arka bölümüne getirildi. Burada dua eden hastane çalışanları ve aile yakınları, cenaze aracının gidişini izledi. KBB Uzmanı Ebru Taş´ın amcasının oğlu olduğunu söyleyen bir kişi de, "Kızımızı kara toprağa çevirme başarısını gösteren kişiyi 2010 Nobel Kimya Adayı olarak göstereceğiz" dedi.
Araçların gidişinin ardından hastane çalışanları da görev yerlerine döndü. Hayatını kaybeden Ebru Taş´ın Antalya´da defnedileceği bildirildi.


OLAY
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Yardımcı Doçent Doktor Ebru Taş, babasına cep telefonuyla mesaj çekerek, "Ben intihar ediyorum. Sakın üzülmeyin" dedi. Taş´ın intihar ederken otomobilinin ilk başta son gazla hızlandığı ve sonra yavaşladığı daha sonra son gazla gittiği ve denize uçtuğu belirtildi. Otomobilin denize uçmasının ardından olay yerine polis ve kurtarma ekipleri gelirken, deniz polisi üç saat denizde aracı aradı. Uzun süren arama çalışmasının
ardından Ebru Taş´ın otomobiline ulaşılırken, cesedinin otomobilin içinde sıkıştığı görüldü. Deniz polisinin çabaları ile otomobilin içinden çıkarılan Taş´ın cesedi, polis botuyla Kozlu sahiline getirildi. Burada bottan çıkarılan Taş´ın cesedi morga kaldırıldı.
Kızının intihar etmesinin ardından olay yerine gelen Muammer Taş, kızının staj için ABD´ye gitmek istediğini ve bölüm başkanı olan F.Ç.´nin izin vermemesi nedeniyle gidemediğini söyledi. Kızının, F.Ç. isimli bölüm başkanının kıskançlığı nedeniyle intihar etmiş olabileceğini belirten baba Taş, "Staj için ABD´ye gidecekti. F.Ç. isimli bölüm başkanı izin vermedi. Tayinini istedi, engelledi. Kızım da ruhi bunalıma girdi. Kıskançlık ve çekememezlik var. Bütün sorumlu bölüm başkanı F.Ç.´dir" demişti.
Editör: Pusula Gazetesi