Bartın´a bağlı İnkumu tatil beldesinde bulunan, 1988 yılında açılan ve 1999 yılına kadar hizmet verdikten sonra kapanan PTT Eğitim ve Dinlenme Tesisi kaderiyle baş başa bırakıldı. Bir dönem Emniyet Genel Müdürlüğüne tahsis edilen ancak 800 bin TL ödenemediği için ortada kalan PTT Eğitim ve Dinlenme Tesisi, konaklama sıkıntısı olan Bartın´da önemli bir yaraya pansuman olma görevini üstlenecekken, adeta çürümeye terk edildi.



36 odası bulunuyor




36 odası bulunan, 105 yatak kapasiteli, 1 adet TV ve Çay Salonu, 2. katında 1 yemekhanesi, 1 adet terası ile Müdür ve Bakanlar için hazırlanmış 4 özel lojmanı bulunan PTT Eğitim ve Dinlenme Tesisi, dökülen sıvaları ve çürüyen malzemeleri ile göze çarpıyor. Tesisin duvarlarındaki sıvalar dökülürken, binada bulunan klima ve diğer malzemelerin de çürümeye başladığı gözleniyor. Alınan bir karar gereği boşaltılan PTT Eğitim ve Dinlenme Tesisi 11 yıldır bürokratik durum yüzünden kullanılamıyor.




Değerlendirilmesi lazım




İnkumu´nda bulunan turizmciler, "Bu binanın turizme kazandırılması gerekiyor. Böyle güzel bir yerde, Karadeniz´in incisi İnkumu´nda yaz günü konaklanacak yer bulunamıyor. Sadece İnkumu değil, Amasra ve deniz kenarında boş oda bulmak mümkün değil. Turizmin altın olduğu bir dönemde bu binanın çürümeye terk edilmesi düşündürücü bir durum. Her ne olursa olsun bu binanın değerlendirilmesi gerekiyor&8221; diyor.




Üzüntü veriyor




Binanın bu haliyle üzüntü verdiğini söyleyen turizmciler &8220;Bu binanın değerlendirilmesi ile birlikte 105 kişilik yatak kapasitesi ilimizin turizmine katkı sağlayacaktır. Ayrıca ekonomi de direkt olarak etkilenecektir" şeklinde konuşuyor. Atıl durumda bulanan PTT Eğitim ve Dinlenme Tesisi´nin Bartın Üniversitesi tarafından da değerlendirilmesi gündeme geldi.

Editör: Pusula Gazetesi