Belediye Başkanı Cemal Akın, mahalle ve site toplantılarına Şirinyuva Konut Kooperatifi ile devam etti. Şirinyuva Konut Kooperatifi Salonu&8217;nda gerçekleştirilen toplantıya Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin ve daire müdürleri ile birlikte katılan Başkan Akın, kooperatif sakinlerinin sorunlarını dinledi, istek ve taleplerini değerlendirdi. Başkan Akın, toplantıda dile getirilen sorunlarını çözümü ve isteklerin yerine getirilmesi için belediyenin üzerine düşen görevleri yapacağını söyledi.



Tapu sorunu konuşuldu


1992 yılında kurulan ve 70 üyesi ile 2003 yılından bu yana ikamet edilen kooperatif ile ilgili isteklerini belirten Kooperatif Başkanı Bülent Gören, 1999 yılında değişen deprem yönetmeliğine göre tapularını almak istediklerini, apartmanların temellerine yağmur sularının girdiğini, spor ve dinlenme tesisi talep ettiklerini belirtti. Belediye Başkanı Cemal Akın da yaptığı konuşmada bu tür toplantılarda vatandaşlar ile sorunların tespiti noktasında hızlı hareket edildiğini, imarla ilgili sorunların çözülebilmesi için yasalar çerçevesinde araştırmalar yapıldığını söyledi.


Ulaşılabilir belediye


Site sakinlerinin spor ve dinlenme alanı taleplerinin değerlendirileceğini anlatan Başkan Akın &8220;Kent Ormanı ve Piknik Alanı çalışmamız var. Bu mekanları düzenlediğimizde bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın yanı sıra kentteki tüm vatandaşlarımız yeni dinlenme alanına sahip olacak&8221; şeklinde konuştu. Başkan Akın, "Belediye yönetimi olarak istek ve önerileri yerinde dinlemek, çözümlerini kısa zamanda gerçekleştirmek için bir program dahilinde çalışmalar yapıyoruz. Ulaşılabilir bir belediye olmak istiyoruz ve bu yönde hareket ediyoruz&8221; diye konuştu.


Halkla el ele vererek


Belediyenin insanların doğumundan ölümüne kadar hizmet sunan bir kurum olduğunu belirten Belediye Başkanı Cemal Akın &8220;Halkın kendine yakın hissettiği, her türlü sorununu, isteğini ilettiği bir kurumdur. Biz de bu sorumluluğun bilincindeyiz. Halkımızla el ele vererek, kentimiz ve geleceğimiz için çalışmalar yapıyoruz" dedi. Mahalle ve site sakinleri mahalle sorunlarıyla ilgili olarak Belediye Başkanı ile fikir alış verişinde bulundu.

Editör: Pusula Gazetesi