CHP Kilimli Belde Başkanı Filiz Karademir yaptığı açıklamada, Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir ile bir grup taraftarın izinsiz gösteri ve yürüyüş yaparak Kilimli&[#]8217;de gergin olan durumu daha fazla gerginleştirerek kamuoyunu ve yargıyı etkilemeye çalıştıklarını söyledi.
Karademir Kilimli Belediyesi&[#]8217;nde yapıldığı ileri sürülen yolsuzluk olayının Ak Parti&[#]8217;nin kendi içinde bir tartışma yaşanmasına neden olduğunu bununla birlikte tarafların kamuoyunu yanıltmaya yönelik çaba içinde olduğunu ileri sürdü.
Karademir mahkemeye taşınan olayı hatırlatarak; &[#]8220;Yaklaşık bir hafta önce Kilimli&[#]8217;de bir hurda hırsızlığı olayı yaşanmış, Belediye Başkanlarının da aralarında bulunduğu on kişinin ifadesine başvurulmuş, bir kişi tutuklanmış, dokuz kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardır. Yargı süreci devam etmektedir.
CHP Kilimli Teşkilatı olarak bağımsız mahkemelerimizin vereceği her türlü karara saygılı olmak zorundayız ve her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşında da bunu beklemek hakkımızdır&[#]8221; dedi.
Açıklamasında Belediye Başkanı Seçkin Özdemir ile birlikte eski Belediye Başkanı Ali Aslankılıç ve Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar&[#]8217;ı da sert dille eleştiren Karademir; &[#]8220;Durumun özeti böyle olmasına rağmen; başta eski Belediye Başkanı Ali Arslankılıç, Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar ve Kilimli Ak Parti Belde Başkanı Yılmaz Kaldırım olmak üzere basına ve kamuoyuna yaptıkları çelişkili ve tutarsız açıklamaları; hem yürümekte olan bir davayı normal seyrinden saptırma çabası, hem de kamuoyunu yanıltma, barış ve huzur isteyen Kilimli halkını kamplara bölme ve ortamı germe çabaları olarak görüldüğümüzden bu tür davranışları tasvip etmiyor ve şiddetle kınıyoruz&[#]8221; şeklinde konuştu.
24 Mart akşamı Kilimli&[#]8217;de yapılan yürüyüş ile gerilimin tırmandırılmak istedndiğini belirten Karademir, sağduyu çağrısında bulundu.
Editör: Pusula Gazetesi