Zonguldak´ta İşyerlerinde İşsağlığı ve Güvenliği Koşullarının İyileştirilmesi Projesi kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
İşyerlerinde İşsağlığı ve Güvenliği Koşullarının İyileştirilmesi Projesi (İSGİP kapsamında Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) İş Güvenliği ve Eğitim Dairesi Konferans Salonu´nda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Bilgilendirme toplantısına konuşmacı olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Rana Güven katıldı. Güven, İSGİP projesinin Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Türkiye´de işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği koşullarının iyileştirilmesini amaçlayan iki yıllık bir proje olduğunu kaydetti. Güven, &[#]8220;İSGİP projesi, Türkiye´de işyerlerinde çalışma koşullarının geliştirilmesini hedeflemektedir. Bu hedef Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyi tarafından önerilen ve desteklenen İş Sağlığı ve Güvenliği Ulusal Politikasıyla uyum içerisindedir. Ankara, Denizli, Kocaeli, Kütahya ve Zonguldak´ta ´Madencilik´, ´İnşaat´ ve ´Metal´ sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ´leri kapsamakta olan İyi Uygulama Merkezi Programı, 1 Haziran 2010 tarihinde başlayıp 31 Aralık 2010 tarihinde bitmek üzere 7 ay sürecektir. Bu üç sektörün seçilmesindeki temel neden, söz konusu sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerde yaşanan kazaların ve meslek hastalıkları sayısının yüksek olmasıdır. Ortak kabul görmüş bir hedef olarak, kazaların ve meslek hastalıklarının olabilecek en düşük seviyeye indirilmesine yönelik çalışmak, tüm taraflara hem maddi hem de manevi açıdan destek olacaktır. Türkiye´de ekonomimizin yüzde 50´sine yakını kayıt dışıdır. Çok ciddi bir sorun. Bunun insanı boyutu var, ekonomik boyutu var, bilimsel boyutu var. Bu gerçeği değiştirmek için büyük mücadeleler veriyor siyasiler, devlet yönetimi, bütün ilgili taraflar büyük çaba içerisindeler ama bugünden yarına çözülecek bir sorun değil&[#]8221; dedi.
Güven´in konuşmasının ardından Proje Koordinasyon Sorumlusu Maden Mühendisi Özlem Deniz Eratak ve Hollandalı Uzman Andre Peer proje hakkında bilgi verdi.
Editör: Pusula Gazetesi