Başkanlığını Vali İsa Küçük&8217;ün eşi emekli Ziraat Mühendisi Emine Küçük&8217;ün yaptığı Toplumsal Destek Gönüllüleri (TDG) bilgilendirme toplantılarına Kumluca beldesindeki Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu´nda (YİBO) düzenlenen toplantı ile devam etti. Toplantıda 2008 yılında faaliyete geçen oluşumun üyesi avukat, doktor, mühendis, sosyal hizmet uzmanı ve öğretmenler çoğunluğu kadınlardan oluşan topluluğa hukuk, sağlık, insan hakları, gıda, beslenme, çocuk bakımı, tarım ve eğitim konularında çeşitli bilgiler verdi.


Önemli bilgiler verildi


Çok sayıda vatandaşın katılımıyla yapılan bilgilendirme toplantısının açılışında konuşan TDG Başkanı Emine Küçük amaçlarının halkı bilgilendirmek ve devlet ile vatandaş arasında köprü vazifesi yapmak olduğunu söyledi. Toplantıya katılan vatandaşlara şiddet ve türleri, kadın hakları, tüketici hakları, medeni kanun, yeterli ve dengeli beslenme, gıda ürünleri alırken dikkat edilmesi gereken hususlar, hanta virüsü, Kırım Kongo hastalığı grip ve korunma yolları, hamilelik, bebek sağlığı, meme kanseri, ev kazalarının önlenmesi, iyot tüketimi, çocuklar için kahvaltının önemi, ailenin korunması, kapıdan satışlarda dikkat edilmesi gereken hususlar, zirai mücadele, aile hekimliği uygulamaları, engellilik ve sebepleri gibi konularda bilgiler verildi.


Kumluca YİBO´ya Destek


Toplumsal Destek Gönüllüleri Başkanı emekli ziraat mühendisi Emine Küçük ve beraberindeki TDG üyeleri Kumluca Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu´nda düzenlenen bilgilendirme toplantısı öncesi Okul Müdürü Yüksel Yenikapı ve öğretmenlerle de bir araya gelerek özel bir toplantı yaptı. Okul Müdürü Yüksel Yenikapı, okulun faaliyetleri ve ihtiyaçları hakkında bilgiler alan heyete hemşire ihtiyacından söz etti ve 8.sınıfların el becerilerinin geliştirilmesi için mesleki kurslar düzenlenmesini talep etti. Konuların takipçisi olacağını ve Valilik Makamına bir rapor halinde sunacağını ifade eden TDG Başkanı Emine Küçük, 330 öğrencinin eğitim öğretime devam ettiği okula her konuda destek vereceklerinin sözünü verdi.


Sorunları çözmek istiyoruz


Toplumsal Destek Gönüllüleri daha sonra bilgilendirme toplantısı için vatandaşlarla bir araya geldi. Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin´in de katıldığı bilgilendirme toplantısının açılışında konuşan Emine Küçük, vatandaşlara hitaben &8220;Sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu bilmenizi istiyor ve hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Ekonomik olarak desteğimiz olmasa da sizler ile devlet arasında köprü görevi üstleniyoruz. Bugün en azından birinizin sorununa çözüm bulmak istiyoruz&8221; dedi. TDG Başkanı Emine Küçük, konuşmasında eğitimin önemine dikkat çekerek, çocukların ilköğretimden sonra da kız-erkek ayrımı yapılmaksızın eğitim öğretimlerine devam etmesi gerektiğini söyledi.


Toplantı dikkatle takip edildi


Emine Küçük, bölgede yaptıkları araştırmalarda, ilköğretim sonrası eğitime devam oranı ile aile içi iletişimin yetersizliği, intihar teşebbüsleri, okul-aile işbirliği ve erken evlilik konularında sorunlar belirlediklerini ifade ederek, sosyal destek projesi kapsamında yaptıkları bu bilgilendirme toplantılarının asıl bu sorunları çözmek olduğunu ifade etti. Daha sonra sözü üyelere bırakan TDG Başkanı Emine Küçük katılımcılara ilgilerinden dolayı tekrar teşekkür etti. Konularında uzman TDG üyeleri tarafından verilen bilgilerle devam eden toplantıyı dikkatle takip eden katılımcılar bilmedikleri, yanlış bildikleri ve merak ettikleri birçok konuda bilgi sahibi olma imkanı buldu.


Broşür ve anket formu dağıtıldı


Katılımcıların TDG üyeleri ile bire bir görüşme fırsatı da buldukları bilgilendirme toplantısının sonunda TDG üyeleri tarafından hazırlanan bilgilendirme broşürü ve anket formu dağıtıldı. TDG Başkanı Emine Küçük katılımcılara bilgilendirme broşürlerindeki telefon numaralarından kendilerine istedikleri zaman ulaşabileceklerini belirterek, &8220;Her zaman yanınızdayız&8221; dedi. Vatandaşlar, TDG Başkanı Emine Küçük ve üyelere bilgilendirme toplantısından dolayı teşekkür ederek, toplantının kendileri için çok verimli geçtiğini ve önümüzdeki günlerde tekrar yapılmasını istediklerini söylediler.


Dr. Kavaklı&8217;dan hayati uyarılar


İl Sağlık Müdür Yardımcısı Doktor İsmet Kavaklı, bilgilendirme toplantısında hanta virüsü ve kırım kongo kanamalı ateşine dikkat çekti, hijyenin önemini anlattı ve vatandaşlara hayati uyarılarda bulundu. Ziraat Mühendisi Figen Kemik de zirai ilaçları alırken ruhsatlı olmasına ve ilaçlamanın zamanında yapılmasına dikkat edilmesini istedi. Figen Kemik, Tarım İl Müdürlüğünden bu konuda yardım alınabileceğini ifade ederken, Avukat Arzu Kaptan da kadın hakları ve medeni kanun konusunda önemli bilgiler verdi. Rehber Öğretmen Engin Şahin ise engellilik ve sebepleri konularında katılımcılara güncel bilgiler aktardı.


Sigaranın zararları da anlatıldı


Toplantıda vatandaşlara sigaranın zararları da anlatıldı ve özellikle çocukların olduğu ortamlarda sigara içilmemesi konusunda uyarıda bulunuldu. Emine Küçük toplantıdan sonra beraberindeki TDG üyeleri ile birlikte Yatılı Bölge Okulunu gezerek, burada eğitim gören çocukların yemek ve barınma koşullarını da inceledi. Toplumsal Destek Gönüllüleri Başkanı Emine Küçük, Kumluca beldesindeki toplantının anısına okulun önünde öğretmen ve öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Editör: Pusula Gazetesi