Türkiye&[#]8217;yi sarsan şike soruşturmasında gözaltılar ve tutuklamalar üst üste devam ederken, kayıt altına alınan dinlemeler ele geçirdi. Kimi gözaltında olan, kimi tutuklanarak cezaevine sevk edilen zanlılarla ilgili duyanları şaşkına çevirecek diyaloglar polisin elinde bulunuyor. 14 Kasım 2009 tarihinde oynanan ve 1-1 beraberlikle sonuçlanan Şanlıurfa Belediyespor-Belediye Bingölspor maçı öncesi Zonguldakspor&[#]8217;un oyuncusu olan Rıfat Engiz, Bingölsporlu futbolcu İskender Aycan&[#]8217;ı arıyor. Engiz ile geçen sezon Gümüşhanespor&[#]8217;a transfer olan İskender Aycan arasında yapılan konuşma dinlemeye takılıyor. Konuşmada şu ifadeler kullanılıyor:


R. E.: Oğlum yurt dışından oynanacak bu iş. Ama bize skorun yanında iki buçuk üstü lazım. Mesela 2-1 yenileceksiniz, mesela 3-0... Az ganyan bizi karşılamaz. Şimdi bunlar hem skor, hem üst oynayacak iki yerden alacaklar ki, bir şeye yarayacak. Sen bi konuş, okey verirseniz parayı halletmeye çalışalım... Hafta içi Maraş&[#]8217;a yaptıracağız, 2.Lig&[#]8217;de.


İ. A.: Tamam, ben akşam ararım. Zaten çok kötü durumdayım ben.


R. E.: Adamlar 200 milyar yatıracak.. 9.5&[#]8217;ar milyar lira para alacaksınız oğlum. 4 kişi 9.5&[#]8217;ar milyar, anlıyor musun? Bizim oradaki Divriği maçını hatırlıyor musun? Nasıl gol yediğimizi hatırlıyor musun? V.&[#]8217;la S. topu resmen kaleye kendileri soktu.


İ. A.: Biz de aynen öyle yapacağız da, bu çocukların başına ilk geliyor. En azından onların da gol atması lazım... Biz elimizden geleni yaparız, gerekirse penaltı yaptırırız, ama salaklar çok kötü ise eğer, bize iki gol atamazlarsa... Herkes elinden geleni yapacak. Gerekirse penaltı yaptıracağım.


.Önceki gün adliyeye sevk edilen 14 kişiden 3´ü savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, Şekip Elik, İzzet Atmaca, Volkan Terlik, Zonguldaksporlu Rıfat Engiz, İhsan Yazıcı, Mustafa Bankoğlu, Ali Şen Kandil, Hasan Korkmaz, İbrahim Öztürk, Celal Berber ve Mahir Murat Mermer, &[#]8220;Kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık ve suç işlemek amacı ile kurulan örgüte üye olmak&[#]8221; gerekçeleri ile tutuklanarak Metris Cezaevi&[#]8217;ne konuldu. Soruşturma kapsamında 3 günde tutuklananların sayısı 26´ya yükseldi.



Editör: Pusula Gazetesi