Zonguldak´ta 3 çocuğuna ve hastanede yatan eşine bakan çaresiz babaya Kimse Yok mu Derneği sahip çıktı. 21 yıllık eşi Türkan Yıldız´ın yatalak kalmasıyla zor günler geçiren, kendisi de kemik erimesi hastalığı nedeniyle hiçbir sosyal güvencesi ve geliri bulunmayan Ergün Yıldız ile çocuklarının çaresizliği, Kimse Yok mu Derneği´ni harekete geçirdi.


Koltuk takımı, gıda, giyim, yatak ve ev eşyalarından oluşan bir kamyon dolusu eşyayı Yıldız Ailesi&[#]8217;nin Tepebaşı´ndaki evine ulaştıran Kimse Yok mu Derneği, bin TL de nakdi yardımda bulundu. Ailenin kapısını çalan Kimse Yok mu Derneği gönüllüsü Şemsettin Keleş ve derneğin Zonguldak temsilciliğini yürüten Tüm Çalışalar Platformu Derneği (TÜÇAP) görevlisi Muhlis Eren, mağdur ailenin ihtiyacı olan eşyaları eve taşıdı. Çocuklarına hem anne hem baba olan kemik erimesi hastası Ergün Yıldız, eşi Türkan Yıldız´ın (39) beyin felci geçirmesinin ardından 4 aydır hastanede yatağa bağlı yaşadığını söyledi. İçinde bulundukları zor şartlara Kimse Yok mu Derneği´nin kendilerine sahip sayesinde direndiklerini belirten Yıldız, eşinin sağlığına kavuşması, tedavi giderleri ve çocuklarının okul masraflarının karşılanmasında büyük bir özveri gösteren dernek yöneticilerine teşekkür etti. Evin ortamını inceleyen Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi yetkililerinin, bu şartlarda hastayı eve gönderemeyeceklerini ifade ettiğini anlatan Yıldız, "Maalesef eşimi eve de getiremiyorum. Çünkü bu evin ortamı bir hasta içi uygun değil. Doktorları da gelip baktılar, eşimi bu şartlarda taburcu etmeyeceklerini söylüyorlar" dedi. Ailenin yakınları da "Türkan çok hasta, hiç kimseyi bilmiyor. Kendinde değil, bilinci yok, eli kolu da hareket etmiyor. Ailenin evi bize uzak olduğu için her gün gelip gidemiyoruz. Haliyle kendisi de hasta olan babaları hem çocuklarına bakıyor hem de hastanede yatan eşiyle ilgileniyor. Hiçbir gelirleri de yok. Buna rağmen aileye sahip çıktığınız için Allah sizden razı olsun." dedi.


Dernek Gönüllüsü Şemsettin Keleş ise mağdur aileye sahip çıkacaklarını ve hasta annenin de sağlık giderlerinin karşılanacağı sözünü verdi. Keleş; "Dünyanın her tarafında olduğu gibi Zonguldak´ta da bu ailemize yardımları teslim ettik. İnşallah yardımlarımız devam edecek. Ben kendi adıma ve derneğimize canla başla destek veren duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca bu ailemizin hastanede yatmakta olan annesi Türkan hanımın tedavisi ve sağlık giderleri için de elimizden geleni yapacağımızı belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.


Dernek aynı zamanda Çatalağzı&[#]8217;nda işsiz ve kimsesiz Burçin-Yaşar Atik çifti ve okula giden üç çocuğuna da sahip çıktı. İşsiz baba Yaşar Atik, "Kimse Yok mu Derneği ve destekçilerinden Allah razı olsun. Çok sevinçliyim, ne diyebilirim ki?" dedi.


Editör: Pusula Gazetesi