Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla ve beraberindeki il yönetim kurulu üyeleri, CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı, Alaplı İlçe Başkanı Nuri Tekin ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Gümeli beldesini ziyaret etti. Alaplı ile Gümeli arasındaki ulaşımı sağlayan karayollarında incelemelerde bulunan İl Başkanı Osman Yayla ve beraberindekiler yolda vatandaşlarla sohbet etti. İl Başkanı Yayla ve beraberindekiler, Gümeli Beldesinde önce CHP Belde Teşkilatını ziyaret etti. Daha sonra Gümeli Beldesi parkında vatandaşlarla buluşan CHP heyeti, vatandaşların sorunlarını dinledi. CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada iktidara geldiklerinde öncelikle unutulan ve ihmal edilen Gümeli yolunun acil olarak yapılacağını söyledi. Gümeli´yi sevdiğini ve sorunlarını çok iyi bildiğini belirten Yayla, "Ben Gümeli Beldesine iki defa geldim. Burayı çok seviyorum ve sorunlarını da çok iyi biliyorum. Burada olduğum zaman kendi memleketimdeymiş gibi kendimi rahat ve huzurlu hissediyorum. Sizin en büyük sorununuz Alaplı-Gümeli arasındaki yol ile yayla yollarıdır. Bu yol sorununuzu il başkanı olarak en yetkili kişilere ileteceğim. Sorunlarınızın çözümü için ne gerekiyorsa yapacağım. Sizi bu zamana kadar ihmal eden görmemezlikten gelen iktidarlara bu seçimde gereken dersi vereceğinizi de biliyorum. Buraya gelirken il genel meclisi üyesi arkadaşlarımızı da getirdik. Sorunları birebir görmeleri ve çözüm için proje üretmeleri için. Bu yıl Zonguldak´a gelen devlet kaynağı çok düşük olduğundan Gümeli Alaplı arasındaki yol için kaynak ayrılmamış. KÖYDES projesinden kaynak aktarılırsa işte o zaman bizim il genel meclisi üyelerimiz yapılmayan 7 kilometre yol için ne gerekiyorlarsa yapacaklar. Buradan size söz veriyoruz" dedi.
CHP İl Başkanı Osman Yayla ve beraberindekiler daha sonda Gümeli Belediye Başkanı Ahmet saydam´ı makamında ziyaret etti. Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, ziyarette yaptığı konuşmada beldenin itfaiye aracının ve çöp kamyonunun olmadığını söyledi. Gümeli´nin en büyük sorunun yol olduğunu belirten Saydam, "Beldemizin son nüfus sayımında bin 930 nüfusu çıktı. Bu yaz aylarında 5 bin civarında oluyor. Beldemizde bir yangın olsa Alaplı´dan itfaiye aracı geliyor. Oradan gelinceye kadar zaten yangın bitmiş oluyor. Bizim belde olarak itfaiye aracına ihtiyacımız var. Ayrıca çöp konteynırımız var ama çöp kamyonumuz yok. Kendi bütçemiz ile bunları temin etmemizin imkanı yoktur. Alaplı, Gümeli beldesindeki 7 kilometrelik yol yıllardır asfaltlanmayı bekliyor. Asfalt yolun 1 kilometresinin 55 bin TL olduğunu düşünürseniz, bu yolun yapılması için 350-400 bin TL ihtiyaç var. Ayrıca Zonguldak Valisi Erdal Ata´nın da Gümeli yaylalarının yolları için sözleri var. Yayla yollarını çok bozuk. Biz kendi imkanlarımız ile yayla yollarına bakım yapmaya çalışıyoruz ama bu yeterli olmuyor. Devletin yayla yollarına el atması gerekir" diye konuştu.
CHP yönetimi daha sonra Gümeli Sağlık Evini ziyaret etti. Buradaki personelin sorunları dinleyen CHP heyeti, Gümeli İlköğretim Okulu´nu da ziyaret etti. Okul Müdürü Hüseyin Hasıl tarafından karşılanan heyet okulda bir dizi incelemelerde bulundu, ve bilgiler aldı.
Editör: Pusula Gazetesi