AK Parti Karabük Milletvekilleri Mustafa Ünal, Mehmet Ceylan ve Cumhur Ünal Parti binasında son günlerde gündemde olan hastane konusu başta olmak üzere birkaç konuda açıklamalarda bulundular.
AK Parti Karabük Milletvekilleri Mustafa Ünal, Mehmet Ceylan ve Cumhur Ünal birlikte İl Başkanı Ömer Ayar, İl Başkan Yardımcısı Nedim Yılmaz, Merkez İlçe Başkanı Av. İsmail Altınöz parti binasında Karabük´te ki gündem ile ilgili bir basın toplantısı düzenlediler. Toplantıya Şirinevler´e yapılacak Devlet Hastanesi proje resmiyle gelen milletvekilleri başta yapılacak 300 yataklı modern hastane konusu olmak üzere diğer bazı gelişmelerle ilgili de bilgiler aktardılar. Toplantıda ilk olarak söz alan Milletvekili Mustafa Ünal, Karabük´e gelirken yeni hastane resmi ile geldiklerini bildirerek, "Şirinevlere inşa edeceğimiz hastane ile ilgili mevcut bulunan 29 dönümlük alana Sosyal Güvenlik Kurumuna ait yaklaşık 10 dönümlük bölümü de katmak için gerekli girişimleri yaptık ve bu sorunun da 2-3 haftaya kadar çözüleceğini tahmin ediyoruz. Tabi ki burada yapımına başlanacak hastane konusunda çok iyi bir planlama yaparak hastalarımızı hiçbir şekilde mağdur etmeme düşüncesindeyiz. İşsizlik konusu da bizim en büyük sorunlarımız konumunda. Bununla ilgili yeni bir İhtisas Organize Sanayi Bölgesi oluşturulması için çalışmalarımız devam ediyor. Konu ile ilgili Organize Sanayi Genel Müdürü ve Bakanımızla görüştük ve daha önce yetkili kişilerce yapılan tetkikler yeniden daha detaylı olarak yapılacak. Bu konuda şu anda 2 tane yer tespiti var. Bunlardan birisi Mevcut Organize Sanayi Bölgesinin doğusuna doğru yapılması,bir diğeri ise Melise köyü karşı tarafında bulunan bölge. İnşallah 24 Nisan´da Karabük´ü ziyaret edecek olan Sanayi ve Ticaret Bakanımız gelmedin bu konuda aşama kaydederiz açıklamasına yer verdi" dedi.
Toplantıda stadyum konusu ile ilgili söz alarak açıklamalarda bulunan Milletvekili Mehmet Ceylan ise, "Gözbebeğimiz Karabüksporumuz başarı üzerine başarı elde ederek bizleri mutlu ediyor. Bu manada önümüzde ki sezon süper ligde mücadele edeceğimizi düşünürsek acilen stadımızın modernizasyonu gerekiyor. Bizlerde bu konuda gerekli tüm çabaları sarf ediyoruz. Bu kapsamda gerekli incelemeleri yapmak üzere geçtiğimiz günlerde DPT ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ekipleri Karabük´e gelerek stadyumda gerekli incelemelerde bulundular. Şu anda mevcut kapasitesi 6 bin 500 olan kapasiteyi 13 bin civarına yükseltilecek ve tribünlerin üzeri kapalı olacak şekilde çalışmalar başlatılacak. Bununla birlikte yine mevcut Onur Sahasının Karabükspor´a devri gündemde ve bununla da ilgili girişimlerimiz sürüyor. Bir başka konu ise Karabükspor´lu yöneticilerimizin 5 adet çim sahayı kapsayacak entegre bir tesis yapma düşünceleri var ve biz bu projeyle ilgili de üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Yine Karabükspor´un süper lige çıkması ile birlikte birçok avantajı da beraberinde getireceğini düşünürsek, bu konuda şehir olarak el ele verip gerekli kazanımların sağlanması için çaba göstermeliyiz" diye konuştu.
İhtisas Organize Sanayi Bölgesi konusunda da açıklama yapan Ceylan, "ikinci Organize Sanayi Bölgesi bizim için son derece önemli. Bunun için Bakanlık nezdinde çalışmalar sürdürülüyor. Bu konuda da uzmanlarımız gelip detaylı incelemelerde bulunacaklar. Şu anda sanayi bölgesine elverişli konumda olan iki adet yer var ve bunlardan birisi mevcut sanayinin yola kadar olan bölümü, ikincisi ise Melise köyü karşısında bulunan arazı. İnşallah 24 Nisan´da Karabük´e gelecek olan Sanayi Bakanımız müjdeli haberler verecektir. Bakın KARMET Şirketi 2 yıldır yer arıyor ve bir türlü bu yer bulunamadı. Yine şehir içinde ki haddehaneler ile birlikte yeni tesis kurmak isteyen şirketlerimiz var. Bu talepler doğrultusunda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi konusu üzerinde gerekli hassasiyetimizi sürdürüyoruz" dedi.
Milletvekili Cumhur Ünal ise, ilk olarak yapılacak 300 yataklı hastane ile ilgili bir değerlendirme yaparak, öncelikle Karabük´te arsa sıkıntısı olduğunu söyledi. ünal, "Bu yüzden elimizde ki imkanları kullanarak, hastalarımızı mağdur etmeden bu yeni hastane projesini gerçekleştirmek istiyoruz. Bu konuda ilgili ilgisiz masa başından emir yağdıran, ahkam keserek konuşan insanlar var. Bu işler konuşmakla olmuyor. İnşallah bu projeyi biran önce hayata geçirerek insanlarımızı rahatlatmak istiyoruz. Diğer yandan Kurşunlu bölgesinden gelecek enerji hattı ile ilgili de gelişmeler son noktaya geldi. Bu projenin ihalesinin de yakın bir tarihte yapılacak" dedi.
Toplantının son bölümünde ise akrabalarını ziyaret etmek üzere Karabük´e gelen Tarım ve Köyişleri eski Bakanı ve Konya Milletvekili Sami Güçlü de, Karabük´lülere sevgi ve selamlarını ileten kısa bir konuşma yaptı.
Editör: Pusula Gazetesi