Zonguldak&[#]8217;ın Devrek ilçesinde Devrek Merkez, Dedeoğlu ve Çolakpehlivan Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi&[#]8217;nin 1. Olağan Genel Kurul Kongresi protokolün ve üyelerin katılımı ile Belediye Nikah Salonunda gerçekleştirildi. Türkiye&[#]8217;de ilk defa kadınlardan oluşan ve üyelerinin arasında erkek bulunmayan kooperatifin olağan genel kurul toplantısına Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, Tarım İl Müdürü Hacı Arap Şanlı, Denetleme Şube Müdürü Nihat Korkut, Tarım İlçe Müdürü Şule Turhan Kafkaslı, Devrek Esnaf Odası Başkanı Adnan Keklikoğlu, Zonguldak İş Kadınları Başkanı Hikmet Yılmaz Özdemir ve Devrekli kadınlar katıldı.
1. Olağan Genel Kurul Toplantısında gerçekleştirilen seçimlerde geçici başkan Saniye Uysal tekrar başkan seçilirken Yönetim Kurulu Asil Üyelerine ise, Vasfiye Demirci ile Filiz Geldioğlu seçildi. Kooperatif Başkanlığına seçilen Saniye Uysal, &[#]8220;Bizlere kooperatifi kurmamızda yardımlarını esirgemeyen Kaymakamımız Hüseyin Öner&[#]8217;e, Belediye Başkanımız Özcan Uluppınar&[#]8217;a, ve diğer odalara teşekkürlerimizi sunuyorum. Ülkemizde ilk kez sadece kadınlar tarafından kurulan S.S. Tarımsal Kalkınma Kooperatifi&[#]8217;nin amacı öncelikli ve önemli işimiz kooperatifimizi kuruluş hedefleri doğrultusunda ilçemiz insanlarına tanıtmaktır. Üreten üye sayımızı çoğaltmak, kendi kendine yetebilen ve üyelerine her türlü teknik ve tarımsal faaliyetlerle ilgili bilgiler sunabilen bir kuruluş haline getirmek, üreten, ürettiğine Pazar bulup satabilen ve üyelerine bu noktada her türlü desteği vermek, yöremize ait geleneksel ürünleri tanıtmak ve tanıtırken de üreten insanımıza ekonomik katkı, özellikle ilçemize katma değer sağlamaktır&[#]8221; dedi.
Kaymakam Hüseyin Öner ise &[#]8220;Devrekli hanımlarımızı cesaretlerinden dolayı kutluyorum.. Ben inanıyorum ki bu tür girişimler ülke genelinde yaygınlaşarak dalga, dalga yayılacaktır. Bizler bu tür girişimciler için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz tekrar tüm üyelere başarılar diliyorum&[#]8221; diye konuştu.
Zonguldak Tarım İl Müdürü Hacı Arap Şanlı, &[#]8220;Bayan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Türkiye&[#]8217;de ilk kez sadece hanımlardan oluşan bu kooperatife müdürlüğümüz olarak her konuda destek vermeye devam edeceğiz. Ne sıkıntıları arkadaşlarımızın bizlerle ilgili ne istekleri varsa imkanlarımız dahilinde destek vermeye hazırız. Bu kooperatifin kurulmasına destek veren Devrekli hanımlarımızı en içten dileklerimle kutluyor başarılarının devamını diliyorum&[#]8221; şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi