Zonguldak Hayvan Hakları Derneği´nin açılışına Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, ZTSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir ve davetliler katıldı. Dernek binasının açılışını Salih Demir ile birlikte yapan Cemalettin Özdemir, &[#]8220;Türkiye´ye mal olmuş sivil toplum örgütünün açılışını gerçekleştirmekten mutluluk duyuyorum. Hayvan haklarının korunması önem taşıyor. Hayvan sevgisi, her zaman toplumlar için vazgeçilmez olmuştur&[#]8221; dedi.
Derneğin Onursal Başkanı Salih Demir ise &[#]8220;Hayvan haklarına da insanların sahip çıkması gerekiyor. Hayvanları sevmenin sözde kalmamasını istiyorum&[#]8221; dedi.
Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Başkanı ve Hayvan Hakları Federasyonu Ulusal Koordinatörü Evren Türeci Sezgin, uzun süredir hayvanlar adına bir şeyler yapma çabası içerisinde olduklarını hatırlattı. Sezgin, &[#]8220;Hak ihlallerinin önüne geçmek için çalışıyoruz. Şiddetin okul çağına indiği günümüzde, içimizdeki kötülükleri arındırmak ve hayvan sevgisini ortaya çıkarmak için gayret gösteriyoruz. İnşallah derneğimiz de çok güzel işler yapacağız&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi