Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile düğün salonunda 2 sat süren bir görüşme yaptı. Görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tosun ve Uysal, sadece çay içtiklerini ve sohbet ettiklerini söylediler.

Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun "Belediye Başkanımızla sohbet ettik çay içtik. Şimdide gidiyoruz" dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise konuşmasında "İl Başkanımız ile medeni bir görüşme yaptık. Oturduk çay içtik. Herhangi bir konu konuşulmadı" diyerek görüşme hakkında bilgi vermedi.

Yaklaşık iki saat süren görüşmede Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun'un Başkan Uysal'a, başka bir partiden aday olmamasını söylediği iddia edildi. Kulislerde ise bu ziyaret "Hüseyin Uysal'ı yumuşatma görüşmesi" çabası olarak yorumlandı.

BAŞKAN UYSAL İSTİFA ETMİŞTİ

Ak Parti Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, son dakikaya kadar belediye başkan adaylığı için kendi isminin açıklanmasını beklemiş, kendisine iddialar göre Cuma günü 'Adayımız sensin, hazırlıklarını yap. Pazar günü yapılacak olan aday tanıtımına gövde gösterisi yapacaksın' denmiş, ancak Erol Şahin'in ismi Başkan adaylığı için açıklanmıştı. Hüseyin Uysal, yaşanan bu gelişmenin ardından Ak Parti'den istifa ettiğini makamında düzenlediği basın toplantısı ile açıklamış ve seçimlere her ne olursa olsun gireceğini ifade etmişti.

Editör: Pusula Gazetesi