Zonguldak Havaalanı&[#]8217;nda Almanya&[#]8217;nın Dortmund ve Duesseldorf kentlerine yurt dışı uçuşları gerçekleştirilecek. Önümüzdeki Mayıs ayından itibaren ek seferlerin söz konusu olduğu Uluslar arası Zonguldak Havaalanı hakkında bilgiler veren Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, yöre insanlarına çağrıda bulundu. Vatandaşların havaalanına sahip çıkmasını isteyen Düzlü, &[#]8220;Zonguldak Havaalanı 2010 sezonu olarak yurtdışı tarifeli seferlerine 30 Mart 2010 itibariyle başlıyor. 30 Mart&[#]8217;tan itibaren salı günleri hafta bir, perşembe günleri haftada iki sefer Almanya´nın Duesseldorf ve Dortmund kentlerine olmak üzere uçuşlar başlayacak. Bir önceki yıla göre bu bizim için mesafe kat ettiğimizin göstergesidir. Şu andaki seferlerin biletleri internet üzerinden satışa sunuldu. Satışlarda biletler yüzde 85 seviyesinde ve bazı uçaklarda tamamen gerçekleştirildi. Önümüzdeki Mayıs ayından itibaren ilave seferler olması söz konusudur. Biz, yöredeki insanlarımızın şu anki ama yöreden kaynaklanan, ama havaalanının işletilmesinden kaynaklanan, hizmeti veren firmalardan kaynaklanan, gerek fiyat olsun, gerek kalite açısından yaşanan aksaklıklara önem vermemelerini ve sahip çıkmalarını istiyoruz. Çünkü yolcu sayısındaki artış Zonguldak Havaalanı´na ilgiyi artıracaktır. Başka firmalarda, yurt dışından özellikle Almanya´dan buraya sefer düzenlemesi durumunda fiyatta ve kalitede daha iyi bir rekabet olacağını tahmin ediyoruz. Şu anda da zaten 2010 yılı için yaklaşık 30 bin yolcu hedefi var. Bu gerçekleştikten sonra birçok firma bu alana rağbet edecektir. Bu da tabi rekabet ortamının oluşmasına sebep olacaktır. Özellikle yöredeki insanların havaalanına sahip çıkmasını bekliyoruz&[#]8221; dedi.
Yurt içi seferleri ile ilgili önemli gelişmelerin yaşanacağı müjdesini veren Düzlü, &[#]8220;Artık aylar demiyoruz. Yakın haftalar içerisinde bu konuda açıklamalar yapılacak. Mutlu sona doğru yaklaşıyoruz. Çok güzel gelişmeler olacak. Bu konuda Vali Erdal Ata olmak üzere Havaalanı Genel Müdürü ve yetkililer çalışmalarını sürdürüyor&[#]8221; diye konuştu.
İkinci Dünya Savaşı sırasında inşa edilen Zonguldak Havaalanı, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanıldı. 1999 yılında dönemin Başbakan&[#]8217;ı Bülent Ecevit tarafından açılışı yapılan Zonguldak Havaalanı, 3 yıl sonra kapatıldı. 2006 yılında DHMİ&[#]8217;nin açtığı ihaleyi kazanan Zonguldak Sivil Havacılık A.Ş., Havaalanını 25 yıllığına kiraladı. 2007 yılında Zonguldak Özel Sivil Havacılık A.Ş., ilk test uçuşunu gerçekleştirdi. 21 Temmuz 2009 günü ilk sefer düzenlendi. Öger Türk Tur adına sefer yapan Germania uçağı 144 yolcusuyla Zonguldak Havaalanı&[#]8217;na iniş yaptı.
Editör: Pusula Gazetesi