AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ve Hamdi Uçar, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın istifasını değerlendirdi.

Türkmen, Uysal'ın etrafındaki insanlardan etkilendiğini belirterek "Acele etti. İnsanların etrafında bulunanlar makam mevki sahibi insanlar bazen teşvik de ederler. Başkalarından etkilendi. Bana göre öyle, başka ne olabilir ki?" dedi.

Uçar ise Uysal'ın çok sevdiği bir arkadaşı olduğunu belirterek "Adaylık açıklamasının ardından hemen kendisisiyle görüştüm. Kırgın ve dargın olduğunu belirtti. Kendisine göre bir eksiğinin ya da bir hatasını olmadığını söyledi" dedi.

TÜRKMEN: "KENDİSİYLE GÖRÜŞMEYE FIRSAT OLMADAN İSTİFA ETMİŞ"

Türkmen, Uysal'ın istifasını şöyle değerlendirdi;

"Hüseyin kardeşim bizim belediye başkanımızdı. Kardeşimiz bize ve yöresine hizmet eyledi. Vakti geldi, değerlendirildi. Türkiye'de olduğu gibi bu dönem onun adaylığı değerlendirilmedi, başka arkadaşımızın adaylığı değerlendirildi. Hüseyin kardeşim belki onun dargınlığı ve kırgınlığı ile böyle bir karar verdi. Verdiği karara biz saygı duyarız. Ama daha sağlıklı ve daha düzgün karar verebilirdi. Cuma günü kendisiyle görüşmek istediğimi söylemiştim. Cuma günü meclisteydim, Cumartesi görüşecektim kendisiyle. Görüşmeye fırsat olmadan böyle bir şey oldu. Siyasette böyle şeyler olabiliyor. İnsanların etrafında bulunanlar makam mevki sahibi insanlar bazen teşvik de ederler. Başkalarından etkilendi. Bana göre öyle, başka ne olabilir ki? Hüseyin Bey arkadaşımız doktor, cerrah, lazımlı bir kardeşimiz 'Beni aday yapmadınız, istifa ediyorum' demesinin başka ne sebebi olabilir. Daha sağlıklı karar vereceğini düşündüm. Acele etmeseydi iyiydi. 5 yıl beraber çalıştık. Kendisi bizim arkadaşımız, kardeşimizdir. Kendisiyle görüşmeye devam edeceğiz. İstifası ile ilgili resmi bir yazı gelmedi."

UÇAR: "NEDEN NİÇİN BÖYLE BİR KARAR ALDIĞINI ÇOK BİLMİŞ DEĞİLİM"

Milletvekili Hamdi Uçar ise Uysal'ın istifası ile ilgili şunları söyledi;

"Hüseyin Uysal bizim 5 sene belediye başkanlığı yapmış arkadaşımız. Bu zaman diliminde öyle ya da böyle bir takım hizmetler yaptı. Genel Merkezimi mevcut belediye başkanlarıyla değil daha yeni isimlerle yürüme konusunda bir tasarrufu oldu. Ancak Hüseyin Uysal kardeşimizin bu karara böyle tepki göstermesini istemezdim. Kendisi çok sevdiğim, saydığım bir dostumdu. Neden niçin böyle bir karar aldığını çok bilmiş değilim. Adaylık açıklamasının ardından hemen kendisisiyle görüştüm. Kırgın ve dargın olduğunu belirtti. Kendisine göre bir eksiğinin ya da bir hatasını olmadığını söyledi. Neden böyle bir karar verildiğini sitemvari bir şekilde ifade etti. Bu dönemlerde milletvekili olsun belediye başkanı olsun adaylıklarda bu tip şeyler olabiliyor. Bu dönemler bu insanlar önemli süreçlerdir. Almış olduğu kararlar kendilerinin gelecekle ilgili, siyasi hayatlarında olumlu ya da olumsuz karşılarına çıkacak kararlardır. Kendi iradesi ile karar vermiştir. Buna saygı duyuyoruz. Kendisi benim çok sevdiğim ve saydığım bir arkadaşımdı, onun için istifa etmesini istemezdim. Böyle bir şey de beklemiyordum. Benim arkadaşım, kendisiyle siyasetin dışında birlikteliğimiz devam edecek."

Editör: Pusula Gazetesi