Geçtiğimiz yıl Basketbol İl Temsilciliği yapan Burhan Çetin´le birlikte iyi iletişim içerisinde olarak Bayanlar Basketbol Ligi´ni oluşturabildiklerini ifade eden Turgut Altınçubuk, "Bu yıl takımlar hazır, sporcular hazır, lisanslar hazır ama basketbol il temsilcisi ortalarda olmadığı için ligi kuramıyoruz.

Biz geçen sezon Basketbol İl Temsilciliği yapan Burhan Çetin´le organize bir şekilde çalışarak ligi kurmayı başarmıştık. Biz genelde futbol lisanslarıyla daha çok haşır-neşir olduğumuz için basketbolun prosedürlerini çok iyi bilmiyoruz.

Bu yüzden problemler ortaya çıkabiliyor. İşte burada Basketbol İl Temsilcisi Sami Karakaş´ın devreye girmesi gerekliydi. Fakat biz kendisini ilk kez toplantıda gördük. Bize 3 beden eğitimi öğretmeninin katıldığı toplantıda; "lig kurmayalım, minikler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde seçtiğimiz takımları gruplara gönderelim" dedi.

Ben ASKF Genel Başkanı olarak buna sıcak bakmadığımı söyledim. Benim tahminim Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Şakir Erdem de bu konuya sıcak bakmayacaktır.

Bartın´da sporun bir adım daha öteye gitmesi için kararlar vermemiz gerektiğini, Bartın´dan gruplara gidecek takımın bu statüyü bileğinin hakkıyla kazanması gerektiğini ifade ettim. Sonuçta lig kurulamadı.

Ben, bu yıl basketbolda sıfır çektiğimiz görüşündeyim. Geçen sezon ligi iki gruplu yapmıştık. Bu yıl daha iyi olacak diye beklerken, ligi oluşturamamamız beni çok üzdü. Bartın gibi bir ilde basketbol ligini oluşturamadığımız için utanıyorum.

Bu konuda baş suçlu İl Temsilcisi Sami Karakaş´tır. İnsanlar vizyon olsun diye il temsilcisi olmamalı. Bu işi yapabilecek kişilerin il temsilcisi olması gerek. İşleri yoğun olmayan birinin il temsilcisi olması durumunda bu ligi en iyi şekilde kurabilirdik" diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi