-ÖZEL İÇERİK-

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar'ın Zonguldak il genelinde 1076 öğretmen açığı olduğunu ve öğretmen dağıtımlarının illerin siyasi ağırlığına göre yapıldığı yönündeki açıklamasına sert tepki gösterdi.

Aşkar'ın öğretmen sendikasının başında olduğunu belirterek "Kamuran'a dersin ki: 'Onun ağırlığı ne kadar varsa bu işler o kadar olur.' Öğretmen açığı varsa biz Milli Eğitimle zaten görüşüyoruz" diye sert çıktı.

Memur Sen İl Temsilcisi Aşkar, norm kadroya göre Zonguldak'ta 1076 öğretmen açığının olduğunu belirterek "Öğretmen eksikliklerini Milli Eğitim Müdürümüzün bakanlıklara bildirdiğini düşünüyoruz. Artık ilin siyasi ağırlığına göre bakanlık dağıtım yapıyor. Örneğin Karabük'te 300 öğretmen açığı var. Bartın'da ise 420 öğretmen eksiği var. Son 20 yılda Zonguldak'ta ne iyi ki sadece eğitimde suç buluyoruz" demişti.

Türkmen, Pusula'nın sorusunu şöyle yanıtladı;

"O da öğretmenler sendikasının başkanı. Kamuran'a dersin ki: 'Onun ağırlığı ne kadar varsa bu işler o kadar olur.' Öğretmen açığı varsa biz Milli Eğitimle zaten görüşüyoruz. Yapılabilecek ne varsa zaten yapılır. Biz kimsenin dediklerine kulak asmıyoruz. Herkes kendi görevini yapacak. Biz de kendi görevimizi yapacağız. Öğretmen açığı varsa elimizden ne geliyorsa biz yaparız. Zonguldak LGS sınavında 34'üncü yer aldı. Eğer bir eksiklik varsa siyasi erk bunu tamamlar. Milli Eğitim Müdürü tamamlar, biz de bunun için uğraşıyoruz. Bunları diyen arkadaşımız bu ilerle ilgili arkadaşımız, böyle bir şey söylemez. Söylediyse hep beraber eksikleri tamamlamamız gerekir."

zonguldakin-norm-kadroya-gore-bin-76-ogretmen-acigi-var
Zonguldak'ın norm kadroya göre bin 76 öğretmen açığı var



Editör: Pusula Gazetesi