Avrupa´da Yaşayan Bartınlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Adem Çukur, Bartın´ın Amasra ilçesinde kurulması planlanan termik santral ile ilgili olarak son teknoloji ile yapılacak yatırımlara destek vereceklerini söyledi. Çukur, "Bilinçsiz çevrecilik yapıyoruz derken, bölgenin, insanların ve ülkemizin geleceğini baltalamamak gerekir. Körü körüne çevrecilik olmaz. Ülkenin sorunları ortada. Bazı gerçekler var. Ülkenin önemli derecede enerji açığı var. Bunun yanında bölgemizin de istihdam açığı var. Her vatandaşın vatandaşlık görevlerini yerine getirmesi gerekir. Sanayici nasıl yatırım yapmayı hedefleyerek, ülkenin geleceğini düşünüyorsa, her vatandaş da aynı şeyleri düşünmelidir" dedi.


Aşamalı filtreler var


Avrupa´da Yaşayan Bartınlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Adem Çukur, Avrupa´da son teknoloji ile yapılan bir çok termik santral örneğinin bulunduğunu belirtti. Adem Çukur, "7 ve daha yukarı aşamalı filtreler kullanılıyor. Bu filtreler arasında normal filtreler, elektro filtreler ve daha birçok filtre bulunuyor. Avrupa bu konuda çok titiz. Çevresel değerler ön planda tutulduğunda bu tür yatırımlarda olmazsa olmaz şartlar vardır. Bunun da Amasra´da uygulanacağını düşünüyorum" dedi.




Almanya´da kullanılıyor
Adem Çukur, Avrupa´da bir çok ülkede enerji açığının giderilmesi için termik santrallerin kurulduğunu söyledi. Adem Çukur, "Bu tür termik santraller Almanya başta olmak üzere bir çok ülkede kullanılıyor. Son teknoloji ile kurulan termik santrallerin bulunduğu ülkeler daha da gelişiyor. Bu ülkelerde yaşayan insanlar da çevreye zararı olmayan, son teknoloji kullanılan termik santrallerin arasında yaşıyor, nefes alıyor. Şu ana kadar bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi