Kök hücre ve kan bağışı kampanyası KESK Zonguldak Şubeler Platformunun çağrısıyla Kızılay Kan Bağış Merkezi aracılığıyla gerçekleştirildi.

KESK Çaycuma Bileşenlerinin organizasyonu Çaycuma Atatürk Anıtı önünde yapılan kampanyaya vatandaşlar ilgi gösterdi. Çaycuma İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen ve jandarma personeli de kampanyaya tam kadro katılarak destek verdi. Çaycuma Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu Başkanı Hamza Başören, Orman İşletme Şefliği personeli, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Tolgahan Köktürk ve yönetimi, bazı daire müdürleri ve üniversite öğrencileri de kampanyaya destek verdi.

KESK adına açıklama yapan Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan sağlıklı her vatandaşları kampanyaya destek vermeye davet ederek; "Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu olarak Türkiye çapında Kızılay ile birlikte kök hücre ve kan bağışı kampanyası başlattık. Yola çıkışımızın nedeni 3,5 yaşındaki lösemi hastası Öykü Arin idi. Öykü Arin adına gerçekleşen bağışlar tüm lösemi hastaları için kullanılacaktır. Bu konuda toplumdan duyarlılık bekliyoruz. Herkesin başına gelebilir. Ne kadar çok bağışta bulunursak o kadar hayat kurtarırız"diye konuştu. Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol da kök hücre bağışının hiç bir zararı olmadığını ifade ederek, destek veren tüm Çaycumalılara teşekkür etti. Kampanya kapsamında 91 adet kök hücre bağışı, 51 ünite kan bağışı yapıldı.

Daha öncede ilçede lösemi hastası bir öğrenci için kök hücre bağışı kampanyası düzenlenmiş ve bir çok kişi destek vermişti. Kök hücre bağışı yapanlar tekrar bağışta bulunamıyor.

Editör: Pusula Gazetesi