Ak Partili eski Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener&8217;in partisinden istifa ettikten sonra kurduğu Türkiye Partisi (TP) Bartın&8217;daki çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl yapılan tanıtma toplantısının ardından İl Başkanı olarak görevlendirilen Bülent Gülbahar&8217;ın istifasının ardından boşalan göreve üyeler arasında yapılan seçimle Hatice Yılmaz getirildi. Genel Merkezin onayı ile İl Başkanlığı resmiyet kazanan Hatice Yılmaz, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Muhasebe Bölümü mezunu. İl Başkan Yardımcısı Sinan Karaer&8217;in istifasının ardından boşta kalan İl Başkan Yardımcılığına ise emekli polis memuru Hayrettin Kızılkaya getirildi.



Parti binası taşındı


Daha önce Su Terazisi Sokak&8217;taki binada faaliyete geçen parti başkanla birlikte binasını da değiştirdi. Pazaryeri mevkiindeki Adalı Manav&8217;ın üst katına taşınan partide şu anda tadilat çalışması yapılırken, İl Başkan Hatice Yılmaz, TP İl ve Merkez İlçe Başkanlığının yeni binada 10 gün içerisinde hizmete geçeceğini belirtti. Yeni kurulan bir parti olmalarından dolayı zamana ihtiyaç duyduklarını belirten İl Başkanı Yılmaz, bu nedenden dolayı Bartın&8217;daki yapılanma sürecinin biraz zaman aldığını söyledi. Pazar günü Ankara&8217;da TP Genel Merkezi&8217;nde yapılacak olan İl Başkanları toplantısına katılacağını belirten İl Başkanı Hatice Yılmaz, toplantının ardından faaliyetlere başlayacaklarını ifade etti.

Yeni yönetim ve görev dağılımı


Hatice Yılmaz Başkanlığı&8217;ndaki yeni il yönetimi şu isimlerden oluştu; İl Başkan Yardımcısı ve İl Sekreteri Hayrettin Kızılkaya, İdari ve Mali İşler Sorumlusu ve İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ferit Çekici, Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nezih Özdemir, Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Veli Muslu, Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Esat Bilsin, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hüseyin Karataş, ARGE ve Ekonomik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ertan Köroğlu, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fikri Mekeç, Tanıtım İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mesut Güler.


Eski siyasiler TP çatısı altında toplandı


Eski Bartın Milletvekili Hacı İbrahim Kabarık&8217;ın Genel Merkez Yönetim Kurulu&8217;nda görev aldığı partide eski AK Partili ve eski İl Genel Meclisi Başkanı Avukat Hüseyin Manav&8217;ın da Disiplin Kurulu&8217;nda görevlendirildiği öğrenildi. Eski İl Genel Meclisi Üyesi Ergin Dinç ve eski İl Genel Meclisi Üyesi Ferruh Çelik&8217;de Türkiye Partisi İl Yönetiminde yeniden siyaset sahnesine çıktı. Bartın&8217;da 23 kişi ile kurulan partinin yönetiminde şu anda 18 kişi bulunuyor. Mesut Uğur, Mehmet Akif Özel, İbrahim Göl, Yaşar Çakoğlu ve Mustafa Öztürk de İl Yönetiminde bulunan isimler arasında yer alıyor.

Editör: Pusula Gazetesi