Sağlık Bakanı Recep Akdağ&[#]8217;ın Zonguldak&[#]8217;ta yapılması istediği 500 yataklı hastane konusunda dün farklı bir ses geldi. Hastane binasının nereye yapılacağı konusunda devam eden tartışmaları değerlendiren Zonguldak Tabip Odası Başkanı İdris Yıldız; &[#]8220;Bu tartışmalar gereksiz&[#]8221; dedi.
Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar&[#]8217;ın Atatürk Devlet Hastanesi bitişiğinde bulunan lojmanların yıkılarak yerine poliklinik binası yapılması yönündeki önerileriyle başlayan tartışmalar gündemde ki yerini koruyor. Sağlık Bakanı Recep Akdağ&[#]8217;ın Zonguldak gezisi sırasında Uçar&[#]8217;ın önerisine karşılık olarak; &[#]8220;Poliklinik yapmak yerine Zonguldak&[#]8217;a 500 yataklı otel hastane kazandıralım&[#]8221; sözleri üzerine başlayan yer arayışlarından henüz sonuç çıkmadı.
Pusula&[#]8217;nın sürekli gündemde tuttuğu yer arayışlarıyla ilgili olarak geçtiğimiz hafta sonu Zonguldak&[#]8217;a gelen Sağlık Bakanlığı heyeti bir incelemede bulunmuştu.
Vali Erdal Ata ve Milletvekili Fazlı Erdoğan ile birlikte alternetif yerleri inceleyen Sağlık Bakanlığı İnşaat ve Onarım Daire Başkanı Mehmet Demircioğlu, Çınartepe Mahallesi´nde yeni Ankara Yolu üzerinde bulunan eski Demir Ambarları Deposu´nun bulunduğu alana sıcak bakmıştı.
Hastanenin nereye yapılması gerektiği yönündeki tartışmaların aksine görüşlerini Pusula ile paylaşan Zonguldak Tabip Odası Başkanı İdris Yıldız, yeni bir hastaneye gerek olmadığını söyledi.
Yıldız sorularımıza verdiği yanıtta; &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ta sağlık hizmetlerinin kalitesinin arttırılması için yeni hastane binası yapmak şart değil. Sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesinin yolu yeterli hekim ve personel, teknolojik anlamda iyileştirmeden geçiyor. Şu anda Zonguldak Atatürk, Zonguldak Devlet, Kadın Doğum ve Çocuk, Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastaneleri bulunuyor.
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi&[#]8217;nin Tıp Fakültesi Hastanesi bulunuyor. Hastanelerin doluluk oranları konusunda bir sorun yok. öncelikle bu iyileştirmelerin yapılıp sonra hastaneye gerek var mı yok mu tartışması yapılması gerekir. Yeni bir hastanenin getireceği ekonomik yükün ötesinde böyle bir hastane yapıldıktan sonra mevcut hastane binalarının ne olacağı sorgulanmalı. Yeni hastane binaları için harcanacak milli serveti görmezden gelemeyiz.
Zonguldak&[#]8217;ın şimdiki ve muhtemel Mevcut hastanelerimiz her yönüyle iyileştirilmeli. Bunu tartışmalıyız. Zonguldak&[#]8217;a 20 tane hemşire atayamayan Sağlık Bakanlığı yeni hastane yapsa ne olacak. Öncelikle bu iyileştirmelerin yapılması gerekiyor. Sonra yeni hastaneye gerek var mı yok mu onu tartışalım&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi