Çaycuma Meslek Yüksek Okulu&[#]8217;ndaki bu yılki Nevruz kutlama töreni sönük geçti. Törene Kaymakam Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Bayram Kayıkçı, Belediye Başkan Vekili Ahmet Ali Başören, Karapınar Belediye Başkanı Ercan Kınaç, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu ve okul öğrencileri katıldı. ÇMYO Müdürü İbrahim Soyer açılış konuşmasında Nevruz&[#]8217;un yılın ve baharın ilk günü olduğunu söyledi. Soyer; &[#]8220;Türkler bütün bayramlarını dini ve milli bir inanıştan, o toplumu ilgilendiren ortak bir hatıradan, geleneklerden ve tabiatın insanlara tesir eden bir olayından doğduğuna inanırlar. Bu yönüyle bütün Türk toplulukları tarafından bilinir, bir başka ifade ile Nevruz&[#]8217;u tanımayan, yaşat-mayan, uygulaması bulunmayan bir Türk devleti veya topluluğu yoktur. Bu bayram bize atarlımızdan kalmış bir bayramdır. Bu bayramı örf ve adetleri-mizi hatırlamamız ve benliğimizi unut-mamamız için kutluyoruz&[#]8221; dedi.
&[#]8220;Nevruz Bayramı ve Milli Birlik&[#]8221; isimli konferansta ise Türk Dili ve Edebiyatı Okutmanı Elif Aydın; &[#]8220;Nevruzun toplumu ilgilendiren ortak bir hatıradan, geleneklerden, duygulardan ve tabiat olaylarından doğduğuna inanılır.
Nevruzun doğuşu ile ilgili bir kaç dönüm noktası mevcuttur. İlk vatanı Orta Asya&[#]8217;dan beri geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan Türk&[#]8217;ün düşünce sisteminde baharın gelişi elbette önemli bir yere sahip olacaktı.
Bu sebepten Türk dünyası bahar bayramı nevruzu tabiatın uyanışıyla büyük bir coşkuyla kutlamaktadır&[#]8221; şeklinde konuştu.
Kaymam Hasan Yaman tarafından yakılan Nevruz ateşinden cesaret edip hiçbir öğrenci atlayamazken tek atlayan Garnizon Komutanı Üsteğmen Bayram Kayıkçı oldu.
Öğrencilerin hazırladığı halk oyunlarından sonra ağaç dikimi yapıldı. Pilav ve ayran ikramından sonra tören sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi