Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, düzenlediği basın toplantısında yapmayı düşündükleri çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Zonguldak´ın sağlık alanında geciken iller arasında ilk sırayı aldığını belirten Erdoğan, "Türkiye´nin her yerine modern hastaneler inşa etmeyi başardık, Ereğli ve Zonguldak olarak bunları başaramadık. Osmantepe´ye 5 kez çıktık.
En son Vali Bey&[#]8217;le geldiğimizde daha tepenin yarısında kaldık, ulaşamadık. Vali Bey bile buraya teleferikle ancak çıkılır demişti. Yolu dahi olmayan Osmantepe bu konuda devre dışı kalmıştır. ERDEMİR´in Bağlık Karakolu arkasında yıkılan lojmanları var.
Bizim birinci önceliğimiz burası. Sağlık Bakanlığı´ndan getirdiğimiz yetkililer de burasının uygun olduğunu söyledi." dedi. İkinci önceliklerinin ise belediye ile anlaşabilirlerse Kaynarca Toplu Konutları olduğunu aktaran Erdoğan, ancak bu konuda da yerel yönetimle bir bilgi anlaşmazlığı olduğunu ifade etti.
170 dönüm olarak bahsedilen bu yerin, 120 dönümden dahi az olduğunu belirten Erdoğan, "Bu da bizi arsanın fiyatı konusunda sıkıntıya sokmaktadır. ERDEMİR´e ait arazi ile ilgili Genel Müdür Oğuz Özgen ile görüştük, bir sonuca varamadık. 24 Mart´ta nasip olursa OYAK Genel Müdürü Coşkun Ulusoy ile görüşeceğiz.
Vali Ata ile beraber Ereğli halkının bu arzusunu kendisine götüreceğiz. Hastanenin adını da Ereğli ERDEMİR Hastanesi olarak düşündüğümüzü ileteceğiz. Hedefimiz buradaki 150 dönümlük arazinin 70-80 dönümünü, hiç olmazsa 60 dönümünü alarak hastaneyi buraya yapabilmektir." şeklinde konuştu.
Mevcut hastanenin olduğu yere de Batı Karadeniz Üniversitesi´ni kurmak istediklerini kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ereğli´yi üniversite kenti yapmak hedeflerimiz arasında. Mevcut hastaneyi yıkarak, yerine yeni hastaneyi yapmak da seçeneklerimizden biri. En son olasılık olarak ise Devlet Demiryolları arazisini düşünüyoruz."
Önümüzdeki günlerde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Zonguldak´ın orta ve uzun vadeli ulaşım projelerini masaya yatıracaklarını kaydeden Erdoğan, "Arkasından Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu gelecek. Merkezdeki derenin üzeri kapanmıştı. Çöp alanı ile ilgili sorunlar vardı. CHP´li Belediye Başkanı olmasına rağmen İsmail Eşref´in taleplerini kendisiyle paylaştık.
Zonguldak merkeze 21 milyon Euro tutarında bir deşarj sisteminin ihalesi yapılmıştı. Maliye´den ucuz kredi sağlanmıştı, ancak önü tıkandı, bunun için ne yapacağımız konuşulacak. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Ereğli ve Zonguldak´ta işadamları ve tersane sahipleri ile bir araya gelecek. Nasıl bir çıkış yolu bulabiliriz, istihdamın önünü tıkayan engelleri nasıl aşabiliriz konusunda yoğunlaşacağız.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız´ı getireceğiz. Bunları en geç 4, en yakın 2-3 ay içinde, bu dört bakanımızı Zonguldak´ın sorunlarını çözme arayışında bulunacağız. Zonguldak´ı Enerji üssü yapmak için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.
Toplantıda Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık´ı emlak vergilerini artırmak ve özel hastanelere şehir merkezinde ruhsat vermekle eleştirdi.
Belediye meclis üyelerinin katıldığı toplantıya, İl Genel Meclisi üyelerinin gelmemesi ise dikkat çekti.
Editör: Pusula Gazetesi