Demokratik Sol Parti (DSP) Merkez İlçe olağan kongresi yapıldı. Geçtiğimiz Cumartesi günü DSP İl Başkanlığı binasında yapılan kongreye Mazhar Lapacı başkanlığında tek liste halinde gidildi. Eski Merkez İlçe Başkanı Recep Atik&8217;in İl Sekreterliği&8217;ne atanmasının ardından boşalan Merkez İlçe Başkanlığı&8217;na 24 Şubat tarihinde atanan Lapacı&8217;nın güven tazelediği kongrede Divan Başkanlığını İl Başkanı Fahri Güler yaptı. Şubat ayında atanarak geldiği göreve bu kez seçilerek gelen Lapacı, üstlendiği görevin önemini bildiğini belirterek, kendisini bu göreve layık gören üyelere teşekkür etti.

Parti çalışmalarını anlattı


Maden Teknik Arama (MTA)&8217;dan emekli 1952 doğumlu Merkez İlçe Başkanı Mazhar Lapacı, ilkokul mezunu, evli ve 2 çocuk babası. Kongrede 24 Şubat&8217;tan bu yana yapmış oldukları çalışmaları anlatan Lapacı, &8220;Yönetim kurulumuz 24 Şubat 2010 tarihinde Genel Merkez Örgüt Kurulumuzca görevlendirilmiştir. O tarihten bu yana yönetim kurulu oluşturma ve olağan kongre çalışmaları yapılmıştır. Yönetim Kurulu olarak ilçelerimizde yapılan kongrelere katılım sağladık. Diğer ilçe yönetimleri ile ilişkiye geçilerek çalışmalarında yardımcı olmaya çalıştık&8221; dedi.


İlk sınav genel seçimler olacak


Demokratik Sol Partiyi Bartın&8217;da layık olduğu yere getirmeyi hedeflediklerini belirten Merkez İlçe Başkanı Lapacı, &8220;İlk sınavımız önümüzdeki genel seçimler olacak. Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımızla birlikte var gücümüzle çalışarak partimizin seçimden başarıyla çıkmasını sağlayacağız. Seçim çalışmalarımızı kongre sonrası artırarak devam ettireceğiz. Partimizi Bartın&8217;da yeniden eski konumuna getirerek yurt genelinde elde edilecek başarı ile birlikte iktidara taşımaya çalışacağız&8221; diye konuştu.


Yönetim Kurulu şöyle oluştu:


DSP&8217;nin yükselen bir parti olduğunu ve giderek güçlendiğini ifade eden Mazhar Lapacı başkanlığında oluşan DSP Merkez İlçe Yönetimi şu isimlerden oluştu. Asil üyeler: Barbaros Hakan Özalp, Sezai Sütçü, Duran Demiral, Kaya Kaplandeniz, Sibel Yaman, Recep Uslucuk. Yedek Üyeler: Şaban Yaman, Orhan Kırnapçı, Reyhan Koç, Alaattin Nane, Birol Yelken ve Hüseyin Akça.


İl kongresi Nisan ayında yapılacak


DSP İl Başkanı Fahri Güler, MYK Üyesi Ufuk Kasap ve partililer kongre sonrası Merkez İlçe Başkanı Mazhar Lapacı ve Yönetim Kurulu üyelerini tebrik ederek, görevlerinde başarılar diledi. Merkez İlçe kongresi ile ilçe kongrelerini tamamlayan DSP&8217;nin önümüzdeki Nisan ayı içinde belirlenecek bir günde de il kongresini yapacağı öğrenildi. DSP İl Başkanı Fahri Güler de Ufuk Kasap&8217;ın Genel Merkez Yönetimine girmesi üzerine atama ile göreve gelmişti.



Editör: Pusula Gazetesi