Bartın Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, eğitim ve öğretime başlanmadan önce Bartın´daki 112 okul kantininin işletmecisi ve çalışanından sabıka kaydı istendiğini söyledi. Yüz kızartıcı gibi suç işleyenlerin çalışmasına izin verilmediğini kaydeden Yeşilyurt, Bartın´da bulunan 112 kantinde işletme sahipleri ve çalışanlarının suç kayıtları iş başlangıcında alındığını bu nedenle güncelleneceğini ifade etti.

Kantin okulun parçasıdır


Kantincilerin okulun bir parçası olduğunu vurgulayan Müdür Yeşilyurt, "Okul nasıl bir aileyse, kantinlerde ailenin bir parçasıdır ve okulun içindedir. Okulların içindeki ve dışındaki emniyet tedbirlerini yıl başından itibaren Bartın Emniyet Müdürlüğü ile koordineli olarak yürüttüğümüz çalışmalar ile birlikte kontrol altına aldık. Tarım İl Müdürlüğü ile de yapılan çalışmalar sonucunda okul kantinlerindeki denetimleri ehemmiyetle takip ettik&8221; dedi.


Yüz kızartıcı suçlar


Yeşilyurt &8220;112 okul kantinimizin işe başlangıçlarında kantin sahipleri ve kantin çalışanlarının sabıka kayıtlarını istedik. Yüz kızartıcı gibi önemli suç işlemiş olanları kabul etmedik. Ayrıca iş giriş ve çıkışlarında yine kantin sahipleri gerekli belgeleri bize ulaştırıyor. Bartın´daki okul kantinlerimizde sabıkası olan kantin işletmecisi ve sabıkalı bulunmuyor" diye konuştu. Bartın Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, sabıka kaydı ile aynı uygulamanın servis şoförlerinde de yapıldığını da sözlerine ekledi

Editör: Pusula Gazetesi