Bank Asya 1. Lig´de Bucaspor, kendi evinde konuk ettiği lider Kardemir Karabükspor´a 2-1 yenildi. Sezon başından beri kendi sahasında yenilgi yüzü görmeyen Bucaspor, Kardemir Karabükspor´un son dakikalarda attığı golle birlikte sahasında ilk kez mağlup oldu.
Çok sayıda Bucaspor taraftarı tribünleri doldururken, birçok kombine bilet sahibi Bucaspor taraftarı sahaya alınmadı. Ayrıca içeri giremeyen birçok Bucaspor taraftarı stada hakim bir tepeden maçı izledi. İzlenilen yerde adeta yeni bir tribün oluştu. Maça katılımın oldukça yoğun olduğu gözlendi. Maçı izlemeye gelen taraftar sayısının yaklaşık 6 bin olduğu belirtilirken, elde edilen hasılatın 70 bin TL´yi geçtiği bildirildi.
İlk yarının sonunda Karabükspor kalecisi Bülent Ataman´ın sakatlanmasının ardından yerini yedek kaleci Ferhat Odabaşı´na bıraktı. Ayrıca maçın 15. dakikasında Karabükspor oyuncusu ile girdiği mücadelede sakatlanan Erman Güraçar´ın ayak baş parmağının kırıldığı bildirildi.
Maçın bitiş düdüğünün çalınmasının ardından Bucaspor tribünleri karışırken, saha içinde oyuncular arasında da tartışmalar yaşandı. Maça yoğun ilgi gösteren Bucaspor taraftarı bu yenilgi ile birlikte büyük üzüntü yaşadı.
Karabükspor maçının kendileri açısından önemli olduğunu olduğunu ifade eden Bucaspor´un tecrübeli çalıştırıcısı Özcan Kızıltan, "Kendi sahamızdaki maçları kazanıp yola devam etmek istiyorduk. Erman´ın sakatlanmasının ardından oyun düzenimiz bozuldu. Erman´ın ayak baş parmağı kırıldı. Bu durum bundan sonraki maçlarda da bizi etkiler. Oyunda etkili pozisyonlar yaptık ama olmadı. Rakip, son dakika golü ile kazandı. Tebrik ediyorum. Karabük iyi bir takım. Ben de oyuncularıma güveniyorum. Bizi hedefe
taşıyacaklarına inanıyorum. Puan yönünden de avantajdayız. Ama bazı hesaplar tutmayınca tutmuyor. Futbolun gerçeği sahadadır. Tüm İzmir´i ayağa kaldıran da bu oyunculardır. Bugün sadece istediğimiz sonucu alamadık. Karabükspor´dan daha çok pozisyon bulduk ama olmadı" dedi.
Bucaspor´un tecrübeli oyuncusu Yunus Altun ise, "Kazanmamız gerekiyordu ama kazanamadık. Bucaspor´un da kaybetmeye hakkı var. Kaçan birçok pozisyon var ama kazanamadık. Yolumuza devam edeceğiz. İkinci golü bulamamak strese yol açtı. Sonuçta liderle oynadık. Haftaya gider Giresunspor´dan puan alırız yolumuza devam ederiz. Sonuçta 7 maç kaldı. Hedefe yaklaşıyoruz" şeklinde konuştu.
Bucaspor´un tecrübeli oyuncusu Mehmet Batdal ise, "Bizim için önemli bir maçtı. En iyi futbolumuzu sergilemeliydik aynı zamanda en iyi mücadelemizi ortaya koymalıydık. Ama basit goller yedik. Avantaj hala bizde. Avantajı koruyup yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.
Süper Lig´e emin adımlarla ilerleyen Karabükspor´un teknik direktörü Yücel İldiz ise, "Bugün zevkli bir mücadele oldu. Bucaspor´u tebrik ederim. İlk yarı yediğimiz gol bize şok etkisi yaptı ama sonra toparlandık. İkinci yarı birçok pozisyon elde ettik. Maç daha farklı olabilirdi. Ligde açık ara önde gidiyoruz. Hedefe az kaldı. Oyuncularımı kutlarım. Bucaspor kazansaydı lig sıralamasında ilk iki için daha rahat olurdu. Üst sıralardan ligin durumuna bakarsak, İzmir takımlarından biri ilk 6´da yer alır.
Karabükspor´a heryerde bir sempati var. Ama bir gerçek var ki Ege de Süper Lig´de yer almalıdır. Buradan İzmirli kulüplere duyurmuş olalım" diye konuştu.
İzmir takımı olan Altay´da yetişen Karabükspor oyuncusu Yasin Avcı ise, "Bucaspor maçının zor geçeceğini biliyorduk. Bucaspor çok iyi bir gol attı ama biz çok iyi bir takımız. Oyunda dengeyi kurduk ve ardından bir gol daha bularak öne geçtik. Kazandığımız için mutluyuz. Karşıyaka maçını da alıp yolumuza devam etmek istiyoruz. İzmir´e her geldiğimde tepki ile karşılaşıyorum. Bundan çok rahatsızım. Ben de buradan gitmek istemezdim ama bana hak eden değer verilmediğinde giderim. Şimdi Karabükspor için ter
döküyorum. Karabükspor´un başarısı için elimden geleni yapacağım" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi