Bartın Valiliği, İçişleri Bakanlığı&8217;nın Genel İdare Hizmetleri Sınıfından boş bulunan 9 adet Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı kadrolarına personel alınacağını duyurdu. Alınacak olan personellerin 4-6 Mayıs tarihleri arasında sözlü sınava tabii tutulacaklarının belirtildiği açıklamada, alımların sözlü sınav sonucuna göre gerçekleştirileceği ifade edildi. Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerini veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olan adayların başvurabilecekleri kadrolara başvuracak kişilerin 01.01.1980 tarihinden sonra doğmuş olmaları ve 28-29 Haziran 2008 veya 27-28 Haziran 2009 tarihlerinde yapılan &8220;Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP86 bölümünde en az 70 ve üzerinde KPSS puanı almış olmaları istendi.

Sınavlar Ankara&8217;da yapılacak


Bartın Valiliğinden konu ile ilgili yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi; İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfından boş bulunan 9 adet Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı kadrolarına 04-06 Mayıs 2010 tarihleri arasında Ankara&8217;da yapılacak giriş sözlü sınavı ile eleman alınacaktır. Başvuru şartları; 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu&8217;nun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında sayılan şartları taşımak, Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerini veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak.


30 yaşını aşmamış olmalısınız


Giriş(sözlü) Sınavın yapıldığı yılın ilk günü itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1980 tarihinden sonra doğanlar). ÖSYM tarafından 28-29 Haziran 2008 veya 27-28 Haziran 2009 tarihlerinde yapılan &8220;Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP86 bölümünde en az 70 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 36 kişi içerisinde bulunmak (36&8217;ncı aday ile aynı puana sahip diğer adaylar da giriş sınavına alınır). İlan tarihinden önceki 5 yıl içinde Avrupa Birliği içerisinde geçerli dillerden en az birinde Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) 70 puan almış olmak veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak.


Adaylardan istenilecek belgeler


Bakanlığımızın www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinden temin edilerek doldurulmuş ve aday tarafından imzalanmış, resimli İş Talep Formu. 2 adet fotoğraf. KPSS Sonuç Belgesinin aslı veya tasdikli sureti. KPDS Sonuç Belgesinin aslı veya tasdikli sureti. Adayın kendi el yazısı ile yazılmış, anne ve babasının adı ile meslek ve işleri, ilk orta ve yüksek öğrenimini yaptığı okulları, yüksek öğrenimden sonra ne gibi işler yaptığını ve hakkında bilgi verebilecek iki kişinin isimleri ile iş ve ikametgâh adreslerinin de belirtildiği öz geçmişi. Eksik belge ve bilgilerle yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.


Sınav başvuru şekli ve yeri


Adaylar; Bakanlığımızın (www.icisleri.gov.tr) adresli internet sitesinde yer alan İş Talep Formunu elektronik ortamda doldurarak, 06-14 Nisan 2010 tarihleri arasında elektronik ortamdan müracaat edeceklerdir. Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı İş Talep Formu, adaylar tarafından elektronik ortamda hatasız ve eksiksiz doldurularak formun çıktısı alınacaktır.


Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar, bu ilanda belirtilen ve daha sonra belirlenecek tarihler arasında istenilecek diğer belgeler ile birlikte İş Talep Formu çıktısını imzalayarak ve resim yapıştırılmış olarak ilgili sınav bürosuna teslim edeceklerdir. Evraklarını teslim eden adaylara ilgili sınav bürosunca fotoğraflı sınav kimlik belgesi verilecektir. Adaylar başvuru formuna bir defa giriş yapabileceğinden, başvuru formunu dikkatli doldurmaları gerekmektedir.


Formlar dikkatli doldurulmalı


Sistemde başvuru formunu doldurup çıktısını aldıktan sonra hatalı giriş yaptığını fark eden adaylar; bir dilekçe ile Personel Genel Müdürlüğü İşlemler Şube Müdürlüğüne (Faks: 0 312 425 61 30, Tel: 0 312 422 41 61-60) müracaat ederek, yeniden giriş yapabilmek için sistemdeki başvurusunun iptal edilmesini talep edebileceklerdir. İlgili sınav bürosunca, hatalı giriş nedeni ile başvurusunun iptal edilerek, yeniden giriş yapmak isteyen adaylara, 14 Nisan 2010 Çarşamba saat 17.00&8217;a kadar elektronik başvuru formuna yeniden giriş yapabilme imkanı verilecektir. 14 Nisan 2010 Çarşamba saat 17.00&8217;dan sonra adayların düzeltme talepleri işleme alınmayacaktır.


Belgeler süresinde teslim edilmeli


Müracaatlar tamamlandıktan sonra adayların İş Talep Formundaki beyanları kontrol ettirilecektir. KPSSP86 başarı puan sıralamasına göre giriş sınavına katılacaklara ait sonuç listesi 18 Nisan 2010 tarihinde Bakanlığımız (www.icisleri.gov.tr) adresli internet sitesinde ilan edilerek duyurulacaktır. KPSSP86 başarı puan sıralamasına göre ilan edilen boş kadro sayısının dört katı adaydan (36) istenilen belgeleri, süresi içerisinde teslim edenler, Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı giriş (sözlü) sınavına çağırılacaktır. İstenilen belgeleri süresi içerisinde ilgili sınav bürosuna teslim etmeyen adaylar giriş (sözlü) sınavına alınmayacak olup, bu adaylar herhangi bir hak talebinde bulunamayacaklardır. Müracaatlar; elektronik ortamdaki iş talep formu ile alınacağından, posta ile veya bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir.


Sınavın şekli ve konuları


Giriş Sınavı; sözlü olarak tek aşamada yapılacaktır.Sözlü sınavda; Adayların kavrayış, ifade ve temsil kabiliyeti, muhakeme gücü, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu gibi niteliklere sahip olup olmadığı da göz önünde bulundurulur. Sözlü sınav günü,saati ve yeri Bakanlığın www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde ve sözlü sınava alınacak adayların İş Talep Formunda gösterdikleri yazışma adreslerine tebligat yapılarak ayrıca bildirilecektir. Sözlü sınavda değerlendirme 100 puan üzerinden yapılır. Giriş sınav kurulu üyelerinin verdikleri notların aritmetik ortalaması sözlü sınav sonuçlarını gösterir. 70 puan alan adaylar başarılı sayılır.


Sonuçlarının duyurulması


Giriş (sözlü) Sınavını kazananlar, kesin başarı puanı en yüksek olan adaydan başlanmak suretiyle ilanda yer alan boş kadro sayısı kadar asil ve alınacak uzman yardımcısı sayısının 1/5&8217;inden fazla olmamak kaydıyla yedek olmak üzere açıklanır. Başarılı olan adayların listesi sınav kurulunca Bakanlığın www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde ve Bakanlığımızın doğu ve batı kapılarında bulunan ilan panolarında asılarak duyurulacaktır. Giriş (sözlü) Sınavına alınan ve kazananlardan, gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacaktır. Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenler hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.&8221;

Editör: Pusula Gazetesi