Milletvekili Yılmaz Tunç, yaşlıların huzur ve mutluluğu adına, yapılması gereken ne varsa yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirterek, &8220;Yaşlılarımız Ak Parti iktidarı döneminde kendilerini hiçbir zaman yalnız hissetmeyecektir&8221; dedi. Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, &8220;Sosyal devlet en başta yaşlılarına sahip çıkan devlettir&8221; dedi. Yaşlılar Haftası nedeniyle kutlama mesajı yayınlayan Milletvekili Tunç; &8220;AK Parti hükümeti de iktidara geldiği 2002 yılından buyana sosyal devletin gereğini yaparak yaşlılarımıza sahip çıkmıştır. 65 yaş aylıkları yüzde 300 oranında artırılmıştır. Bakacak kimsesi olmayan ya da yakınları tarafından bakılmayan yaşlılarımız sosyal devletin sıcaklığını hissetmiş, evde bakım ücretleri, ayni ve nakdi yardımlar sağlanmış, doktor ve sağlık hizmetleri hasta ve yaşlılarımızın ayağına götürülmüştür&8221; diye konuştu.


Herkes bir gün yaşlanacak


Herkesin günü gelince yaşlanacağını kaydeden Milletvekili Tunç; &8220;Yaşlılarımız, geçmişle bu günümüz arasında köprü kuran, yılların tecrübesini geleceğe aktaran en değerli varlıklarımızdır. Allah ömür verdiği takdirde her insan zamanın geçmesiyle bir gün yaşlanacaktır. Yaşlanmadan önce gençliğin kıymetini bilmek gerekir. Gençliğimizde yaşlılarımıza gereken ihtimamı ve sevgiyi göstermeliyiz ki yaşlandığımızda da aynı ihtimam ve sevgi bizlere gösterilsin&8221; şeklinde konuştu.


Çalışmalarımız devam edecek


Yaşlı insanların sorunlarının çözümü için hükümet olarak çalışmaların devam ettiğini belirten Milletvekili Tunç; &8220;AK Parti, bütün politikalarının merkezine &8220;insanı&8221; koymuş, &8220;insanı yücelt ki devlet yücelsin&8221; anlayışıyla sosyal politikalara önem vermiş, toplumun güçsüz kesimlerine yardıma muhtaç insanlarımıza her zaman şefkat elini uzatmıştır. Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğünün yaşlılara yönelik çalışmalarının yanı sıra Parti olarak ta Yaşlılar Koordinasyon Merkezi aracılığıyla, yaşlılarımızın sorunlarının tespiti ve çözümü konusunda önemli çalışmalar gerçekleştirilmiş, bundan sonra da gerçekleştirmeye devam etmektedir&8221; ifadesini kullandı.


Yılın her günü hatırlıyoruz


Milletvekili Yılmaz Tunç şöyle devam etti; &8220;Hizmetlerimiz AK Parti iktidarında artarak devam edecek, yaşlılarımızın huzur ve mutluluğu adına, yapılması gereken ne varsa yapılacak, yaşlılarımız kendilerini hiçbir zaman yalnız hissetmeyecektir. Yaşlılar Haftası; hem yaşlılarımızın hayatımızdaki yerini ve saygınlığını yeni nesillere aktarmamıza, hem de yaşlılarımızın sorunlarının gündemde biraz daha öne çıkmasına vesile olmaktadır. Yılın her günü büyüklerimizi hatırlamak ve onlara bunu hissettirmek hem insanlık hem de mensubu olduğumuz medeniyetin bir gereğidir. Bu duygu ve düşüncelerle büyüklerimizin ömürlerinin her gününü, her dakikasını sağlıkla, mutlulukla yaşamasını diliyor, saygılarımı sunuyorum&8221;

Editör: Pusula Gazetesi