Seçilmişleri ve Atanmışları İzleme Derneği (İZDER) tarafından düzenlenen &[#]8220;Türkiye&[#]8217;de yılın Adamları ve Kuruluşları&[#]8217; ödüllerinde yılın ilçe belediye başkanı seçilen Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıylık ödülünü aldı.


GÖRKEMLİ TÖREN


Ankara Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Konferans Salonu&[#]8217;nda bu yıl 9 uncusu düzenlenen törene Başkan Posbıyık&[#]8217;ın yanısıra, Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ödül almaya hak kazanan belediye başkanları ile kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.


Yılın Hukuk Adamı olarak Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Yılın Siyasetçisi, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yılın İlçe Belediye Başkanı olarak Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ın ödül aldığı törene yerel ve yaygın basın da büyük ilgi gösterdi.


ÖDÜL EREĞLİ HALKININ


Yılın İlçe Belediye Başkanı ödülünü Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş&[#]8217;tan alan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yaptığı konuşmasında ödülü belediye çalışanları ve kendisine her zaman destek olan Karadeniz Ereğli halkı adına aldığını belirterek &[#]8220;Karadeniz Ereğli çağdaş insanların yaşadığı çağdaş bir kent. Karadeniz Ereğli&[#]8217;de halkımızın da desteği ile yaptığımız çalışmalarla Karadeniz Ereğli bugün Avrupa&[#]8217;nın 8 ayrı komisyonuna üye bir kent. Böyle bin kentte belediye başkanlığı yapmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Karadeniz Ereğli&[#]8217;de belediyecilik hizmetlerinin yanısıra gerçekleştirdiğimiz sosyal ve kültürel etkinliklerle kentimizi tüm Türkiye&[#]8217;ye hatta Avrupa&[#]8217;ya tanıtıyoruz. Karadeniz Ereğli&[#]8217;de Türkiye&[#]8217;nin ve Avrupa&[#]8217;nın en büyük festivalini gerçekleştiriyoruz. Karadeniz Ereğli tarihi, ekonomisi, sosyal ve kültürel özellikleri ile ülkemizin özel kentlerinden bir tanesi. Her zaman söylediğimiz gibi Güneşin sarısı, ormanın yeşili, denizin mavisi dünyada sadece Karadeniz Ereğli&[#]8217;de vardır, Karadeniz Ereğli&[#]8217;yi görmeden ölmek öbür dünyaya kesik gitmek demektir. İçinizde Ereğli&[#]8217;yi görmeyen varsa biran önce eksikliğini gidersin&[#]8221; dedi.


DANIŞTAY BAŞKANINA DAVET


Tören sonunda ödül alan konuklar birlikte resim çektirirken Başkan Posbıyık, Danıştay Başkanı Mustafa Birden ve MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural&[#]8217;la sohbet ederken kendilerini Karadeniz Ereğli&[#]8217;ye davet etti.

Editör: Pusula Gazetesi