Zonguldak Deplasmanlı Amatör Süper Ligde Cumartesi günü oynanan Kozlu Belediyespor-Filyos Ateşspor maçında Kozlu Belediyespor maçta 1-0 öne geçti. Maçta ilk yarının son dakikalarında Filyos Ateşsporlu Yasin, maçın hakemi Eren Ferhat Çelik tarafından çift sarı kartla ihraç edildi. Kırmızı kart gören Yasin ise maçın hakemi Çelik'e kafa attı. Olayın ardından ise maçın hakemi Eren Ferhat Çelik maçı tatil etti, Kozlu karakoluna giderek Yasin'den davacı olarak hastaneden rapor aldı.

Türkiye Faal Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ümit Kaya, hakem ve gözlemciler adına sert açıklamada bulundu.

İŞTE ÜMİT KAYA'NIN SERT AÇIKLAMASI:

"Geçtiğimiz hafta sonu Süper amatör lig de Kozlu Belediyespor - Filyos Ateşspor takımları arasında oynanan müsabaka da futbol sahalarında görmeyi istemediğimiz, sporun kardeşlik, dostluk ve barış ruhuna yakışmayan bir olay meydana gelmiştir.

Zonguldak Hakemliği için çok önemli bir değere sahip olan, Zonguldak Hakemliğinin yetiştirdiği güzide insanlardan Sayın Eren Ferhat Çelik'e gerçekleştirilen darp girişimi gerek Hakem camiamız da gerekse de spor camiasında büyük bir üzüntüye yol açmıştır. Vahşice ve canavar bir ruhla gerçekleştirilen bu çirkin olay kesinlikle kabul edilemez ve çok ağır bir şekilde cezalandırılmalıdır.

Sporcu ve Futbolcu ünvanlarıyla yan yana telaffuz edemeyeceğimiz, Filyos Ateşspor'a ne gibi bir amaçla hizmet ettiğini kestiremediğimiz, Yasin Akyıldız isimli şahıs müsabakanın 43.Dakikasında görmüş olduğu kırmızı kart neticesinde müsabakanın Hakemi Sayın Eren Ferhat Çelik'e kafa atmak suretiyle darp etmiş dudağının patlamasına ve dişlerinden kan gelmesine sebebiyet vermiştir.

BU ŞAHIS NASIL TAKIM KAPTANLIĞI YAPMAKTADIR?

Bu zamana kadar bireysel hatayı hiç bir camia ile bağdaştırmadık. Bireysel bir hata kabul ettik. Ama bu olayda bahsi geçen canavarca ruha sahip bu şahıs, Kulübünün takım kaptanlığını yapmaktadır. Merak etmiyor değiliz? Bu şahıs Nasıl olur da bir Kulübün takım kaptanlığı görevini yapmaktadır? Bu şahıs daha büyük olaylara sebebiyet verebilirdi. Tek şükrettiğimiz şudur ki; diğer sporcular takım kaptanlarının izinden gitmemişlerdir

FUTBOL İL DİSİPLİN KURULUNUN VERECEĞİ CEZAYI MERAK EDİYORUZ?

Zonguldak Futbolumuzun ceza merci olan İl Disiplin Kurulunun, darp olayını gerçekleştiren şahıs Hakkında en ağır cezayı vereceğine inancımız tamdır. Bu ceza da Futboldan men olmalıdır.

YÜCE TÜRK ADALETİNE GÜVENİYORUZ...

Bahsi geçen çirkin olay ile ilgili her türlü İdari ve Adli işlem gerçekleştirilmiş olup, konunun hassasiyetle takip edileceğini, yüce Türk adaletine sonuna kadar güvendiğimizi ve bu tür vahşice gerçekleştirilen darp olayının cezasız kalmayacağına olan inancımız tamdır.

ŞİDDETLE KINIYORUZ...

Sahalarımızda bu tür olaylar görmek istemiyoruz ve Zonguldak futbolunun bu tür olaylarla anılmasını istemiyoruz. Bu tür olaylar karşısında tutumuz sert bir şekilde devam edecektir. Son olmasını dileyerek, bu olaya karışan şahısı şiddetle ve esefle kınıyor, futboldan men edilmesini temenni ediyoruz...

EMNİYET MENSUPLARIMIZA ŞÜKRANLIK DUYMAKTAYIZ...

Maalesef son zamanlarda futbol sahalarımızda görmek istemediğimiz olaylar karşısında, tutunduğumuz tek dal Emniyet Mensuplarımızdır. Geçtiğimiz hafta sonu İl Hakemimiz Uğur Karabulut'a bir taraftarın gerçekleştirmiş olduğu sözlü saldırı ile yakından ilgilenen Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğümüze, Kozlu ilçesinde Hakemimiz Eren Ferhat Çelik'e karşı gerçekleştirilen darp olayı ile yakınen ilgilenen Kozlu İlçe Emniyet Müdürlüğümüze bir kez daha şükranlarımızı sunar Hakem ve Gözlemcilerimiz adına teşekkür ederiz."

Editör: Pusula Gazetesi