Ahmet Mahmut Ünlü, bu akşam Zonguldak Gençlik Spor İl Müdürlüğü´ne ait Can Polat Pamay Spor Salonu´nda ´Peygamber Sevgisi´ konulu konferans verecek. Saadet Partisi Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Cevdet Karaaslan´ın da aralarında bulunduğu, 7 kişilik düzenleme komitesi, kent merkezindeki bilboardlara konferansa ilişkin afişlerin asılması için anlaşma yaptı.


Düzenleme komitesi, belediyenin ihale ile bilboardları kiraladığı firmaya, 7 gün boyunca askıda kalacak ilanlar için 1.500 lira verdi. Ancak firma görevlileri, ilanları 5´inci günün sonunda bilboardlardan indirdi.


Komite üyelerinden Cevdet Karaaslan, 7 günlük süre dolmadan ilanların 5´inci günde kaldırılmasına tepki göstererek şunları söyledi: "Bize gelen duyumlara göre, Ahmet Hoca´nın kentte konferans vermesini istemeyen Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Sabri Yavuzyılmaz, Belediye Başkanı CHP´li İsmail Eşref´e afişlerin kaldırılması için baskı yapmış. Başkan da firmayı arayarak afişlerin kaldırılmasını istemiş.


Biz, hocanın danışmanına konuyu aktardık. Konuyu büyütmememiz konusunda bizi uyardı. Biz de sorun olmasını istemediğimiz için itiraz etmedik. Firma 2 günlük parayı iade edeceğini söyledi" dedi.


Firma yetkilileri, ilanların bilboardlarda kalma süresinin 5 gün olduğunu öne sürerken, yurt dışına çıkan Başkan Eşref´in yerine vekâlet eden Yüksel Acar, bilboardların ihale ile firmaya kiralandığını, konunun kendileriyle ilgisinin bulunmadığını, ilanların kaldırılması yönünde belediye tarafından bir baskının söz konusu olmadığını söyledi.


ADD Şube Başkanı Sabri Yavuzyılmaz ise, konferansa karşı olmadığını, konferansın devlete ait resmi bir salonda yapılmasına karşı olduğunu söyledi.


Ancak afişlerin kaldırılması yönünde belediyeden kimseyle görüşmediğini ileri süren Yavuzyılmaz, "Cübbeli Ahmet Hoca, Diyanet İşleri veya Müftülüğün resmi görevlisi midir ki devlete ait bir mekânda konferans verecektir.


Bu konferansı resmi görevliler veremez mi? Bu kişi tarikat ve cemaat üyesidir. Özel kişilere ait bir mekânda konferans verebilecekken, neden kendisine resmi bir mekan tahsis edilmiştir.


Hayatı boyunca Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı yapanlara bu imkân nasıl sağlanabilir?" diye konuştu.


Merkez, ilçe ve beldelerin yanı sıra Bartın ve Karabük´tanda çok sayıda vatandaşın konferansa katılması bekleniyor. Afiş tartışmalarının ardından organizasyon kapsamında bir olumsuzluk yaşanmaması için güvenlik önlemlerinin arttırılması bekleniyor.


Cemaate yakın kaynaklar afiş yüzünden yaşanan polemikten önce cemaatin içinde de farklı görüşler olduğunu ve Cübbeli Ahmet´in Zonguldak´a getirilmesine karşı olanların konferansa katılmayacağını ileri sürüyor.


Eşref: Afişlerin bizimle ilgisi yok


Zonguldak Belediye´sinden Başkan İsmail Eşref adına yapılan açıklamada, Eşref´in; Cübbeli Ahmet´in afişlerinin indirilmesi için ilgili firmaya bir baskı veya telkinde bulunulmadığı ifade edildi.


Açıklamada şöyle denildi;


"Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Mahmut Ahmet Ünlü´nün Zonguldak´ta vereceği konferansa ilişkin olarak şehir merkezindeki bilboardlara asılan afişlerin, Belediyemiz tarafından kaldırıldığına dair medyada çeşitli haberlerin yer aldığı görülmüştür.


Bilboardların kiralama ihalesi işi geçmiş beş yıllık dönemde özel bir firmaya verilmiş olup, konunun Zonguldak Belediyesi ile hiç bir ilgisi bulunmamaktadır. Ancak firma yetkililerinden alınan bilgilere göre kiralama işi beş gün üzerinden yapılmış olup, süresi dolduğundan afişlerin indirildiği öğrenilmiştir.


Belediye Başkanı İsmail Eşref´te konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, yasal herhangi bir sorun olmadığı sürece bilboardlarla ilgili olarak herhangi bir müdahalelerinin söz konusu olamayacağını, bu konuda da kiralama işini yapan firmaya Belediye olarak telkin, tavsiye ya da baskıda bulunmadıklarını altını çizerek ifade etmiştir".

Editör: Pusula Gazetesi