Zonguldak&[#]8217;ta yapılması planlanan 500 yataklı hastane yeri ile ilgili dün inceleme gezileri vardı. Hastane yeri ile ilgili inceleme yapmak ve alternatif alanları incelemek üzere Zonguldak&[#]8217;a gelen Sağlık Bakanlığı İnşaat ve Onarım Daire Başkanı Mehmet Demircioğlu Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ve beraberindekilerle Vali Erdal Ata&[#]8217;yı makamında ziyaret ederek bilgi aldı. Ziyarete, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Abdulkerim Gün, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Aytekin Celal Kazancı, İl Sağlık Müdürü Murat İlikhan, Bayındırlık İl Müdürü Kemal Memiş de bulundu.
Vali Erdal Ata, Milletvekili Fazlı Erdoğan, Sağlık Bakanlığı İnşaat ve Onarım Daire Başkanı Mehmet Demircioğlu ve beraberindekiler daha sonra muhtemel yerler üzerinde incelemelerde bulundular. İlk olarak İncivez Mahallesi&[#]8217;ndeki Devlet Su İşleri Müdürlüğü binasının bulunduğu arsayı inceleyen heyet, daha Bahçelievler Mahallesi&[#]8217;nde bulunan Zonguldak Devlet Hastanesi bitişiğinde spor salonu yapılması için hafriyat çalışmaları başlayan alanı inceledi. ZKÜ Sağlık Meslek Yüksek Okulu&[#]8217;nun yıkılarak hafriyatın yol seviyesine kadar indirilmesi durumunda hastanenin buraya yapılabileceği görüşü öne çıktı. Heyet daha sonra Çınartepe Mahallesi&[#]8217;ndeki eski Demir Ambarları ve eski Kok Fabrikası&[#]8217;nın bulunduğu arsaları inceledi. Yapılan görüşmelerde yeni Ankara Yolu olarak bilinen Çınartepe Mahallesi Akaryakıt Sokak üzerindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu&[#]8217;nun eski Demir Ambarları&[#]8217;nın bulunduğu arazi ön plana çıktı. Daha önce terminal yapılması için üzerinde durulan araziyi beğenen Sağlık Bakanlığı İnşaat ve Onarım Daire Başkanı Mehmet Demircioğlu, burasının her ulaşım, hem hafriyat açısından zorluğunun olmadığını belirterek uygun olacağını söyledi. Demircioğlu&[#]8217;na burasının boğazda kalması nedeniyle hava kirliliği olduğu ve güneş görmediği hatırlatıldı. Demircioğlu bunun üzerine; &[#]8220;En azından akşam güneşi vuruyor. Hava kirliliği çözülür&[#]8221; dedi. İnceleme gezisi sonrasında yapılacak değerlendirme sonrasında kesin kararın önümüzdeki günlerde açıklanacağı ifade edildi.



Ata iki yer üzerinde durdu
Gezi sırasında sorularımızı yanıtlayan Vali Erdal Ata, kesin olmamakla birlikte hastanenin Demir ambarlarına yapılması görüşünün öne çıktığını söyledi. Ata; &[#]8220;Hastane için birkaç yerde incelemeler yaptık. Demir Ambarları&[#]8217;nın olduğu yeri Sağlık Bakanlığı&[#]8217;ndan gelen arkadaşlar beğendi. Mevcut eski Zonguldak Devlet Hastanesi&[#]8217;nin olduğu yerde de Bayındırlık bir çalışma yapacak. Hafriyat ve maliyetiyle ilgili araştırma yapacaklar ve bu sonuçları Sağlık Bakanlığı&[#]8217;na gönderecekler. Muhtemelen şu anki ihtimal Demir Ambarları&[#]8217;nın olduğu yer doğrultusunda. Sorunsuz ve maliyet bakımından da daha uygun bir yer olduğu kanısı oluştu. Kesin bir şey diyemeyiz ama hastane için Demir Ambarları uygun. Hastane için biran önce yer bulmak bizi rahatlatacak&[#]8221; dedi.



Erdoğan net konuşmadı
Ak Parti Milletvekili Fazlı Erdoğan yaptığı değerlendirmede net ifadeler kullanmamaya özen gösterdi. Erdoğan şunları söyledi: &[#]8220;Hastaneyle ilgili birkaç gelişme var. Sağlık Bakanlığımız bu seneki programında Zonguldak&[#]8217;ı en ön sıralara almış durumda. Bakanlığın Zonguldak, Ereğli, Devrek ve Çaycuma olmak üzere 100 trilyonun üzerinde bir yatırımı var. Bizde bu yatırımı biran önce Zonguldak&[#]8217;a taşımak istiyoruz. Bu konuda da arsa sorunumuzu bir an önce çözmeliyiz. Yoksa yatırım yapmak mümkün olmayabilir. Mevcut hastanelerimizin sağlık hizmetleri devam ederken yeni arsa üzerinde bir sağlık kompleksi oluşturulmak isteniyor. Bulunan yer hem işletilebilir olacak hem trafik açısından ulaşımı kolay hem de Zonguldak şartlarına uymalı. Tabi Karadeniz şartlarına göre Zonguldak&[#]8217;ta geniş alan bulmak mümkün olmuyor ama biz bu yeri bulmak için incelemelerimizi yapıyoruz. İnşallah biz onu sağlayacağız. Sağlık konusundaki çalışmalarımız Zonguldak&[#]8217;ta ve Ereğli&[#]8217;de devam ediyor. İnşallah hayırlı sonucu en kısa zamanda alacağız.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi