Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık dün makamında basın toplantısı düzenledi. Başkan Posbıyık, toplantının soru cevap kısmında Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref&[#]8217;in tek başına Osman Yayla&[#]8217;yı ziyarete gittiğine inanmadığını ifade ederken gazeteciler &[#]8220;Evet gitti, tebrikte etti&[#]8221; şeklindeki sözlerine &[#]8220;Hayır ben inanmıyorum. İsmail Eşref yapmaz öyle şey. Ekip bozanlık yapmaz&[#]8221; diye karşılık verdi.
&[#]8220;BEN NASIL TEBRİK EDEYİM?&[#]8221;
Kendisinin Osman Yayla ve Yaşar Balcı gibi gizli politikalar yapmadığını ifade eden Posbıyık, hiç kimseden de korkmadığını söyledi. Posbıyık, &[#]8220;Ben nasıl Osman Yayla&[#]8217;ya teşekkür edeyim. Hala daha Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı&[#]8217;nda ki CHP&[#]8217;lilerin üye listesini bilmiyorum, isimlerini ve sayısını bilmiyorum. Bir İl Başkanı bunları verme kudretinde değilse, İlçe Başkanına talimat verip %54 oy almış Belediye Başkanına üye listesini hala verdiremiyorsa, benim aktivitesi sağlam olan, liderliği sağlam olan iş bitirici İl Başkanı değildir. Ben laf olsun diye tebrik etmem ki insanları, icraatlarından dolayı tebrik ederim. Hala daha İlçe Başkanına listeyi verdiremedi. Ben Ereğli&[#]8217;de ki CHP&[#]8217;lileri tanımıyorum, Gerçi çoğu CHP Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı&[#]8217;nın hemşerileri ve akrabaları, bunu biliyorum. İsim isim ve hani mahalle de oturduklarını bilmiyorum. Bunu bana sağlayamayan bir İl Başkanını nasıl tebrik edeyim ben? O sadece gösteriş olur ve samimi bir tebrik olmaz, ben de samimiyetsizliklerden hep kaçarım.
Ben samimiyim, samimi politika yapıyorum, onlar gibi gizli politika yapmıyorum. Benim her şeyim ortada, hiç kimseden korkmuyorum. Aslanlar gibi ortadayım, açık olmaya da devam edeceğim. Bana listeleri göndersin o zaman düşüneyim tebrik etmeyi.
Posbıyık son olarak ise AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin ile CHP Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı&[#]8217;ya gönderme yaparak, ikisini bir birinden ayırt edemediğini, sürekli karıştırdığını belirtti.

Editör: Pusula Gazetesi