Ak Parti İl Başkanı Yakup Ulupınar, Yaşlılar Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, &8220;Ak Parti olarak, siyasi hayata başladığımız günden bu yana, yaşlılarımıza özel bir ilgi gösteriyoruz&8221; dedi. Ulupınar&8217;ın açıklaması şöyle; Birleşmiş Milletler ve Dünya sağlık Örgütü verileri açık bir gerçeği ortaya koymaktır ki 21.yy. yaşlılığın yüzyılı olacaktır. Bu gerçekten hareketle bütün toplumların çok boyutlu olarak kendi değerlendirmelerini yapmaları, önlemlerini almaları ve yaşlanma problemlerini sosyal hassasiyetle ele alarak bu yönde projeler geliştirmeleri gerekmektedir.


Huzur ve refah önceliğimizdir


Ülkemizde yaşlı nüfusumuz sürekli artmaktadır. 1990 yılında 60 yaş ve üzeri nüfusun, genel nüfusa oranı yüzde 7.14 iken, 1995 yılında bu oran yüzde 7.63&8217;e çıkmıştır. Yapılan son Nüfus sayımlarında ise 65 yaş ve üzeri nüfus 2007 yılında yüzde 7.1, 2008 yılında yüzde 6.8, 2009 yılında ise yüzde 7 olarak belirtilmektedir. Yukarıda bahsettiğim rakamlar, önümüzdeki yıllarda oranı giderek artacak olan yaşlı nüfusumuza ömürlerinin geri kalan kısmında yaşamlarını en iyi şekilde Sürdürmelerini sağlayacak çalışmalar yapılmasını sosyal devlet olmanın bir gereği olarak karşımıza çıkarmaktadır. Bizler Toplumsal merkeze yaslandığını ifade ederek yola çıkmış, bütün siyasi uygulamalarıyla her zaman milletimizin huzur ve refahını öncelemiş bir siyasi partinin mensuplarıyız.


Yaşlımıza sahip çıkmak görevimizdir


Bizler küçüğüne sevgiyle, büyüğüne saygıyla yaklaşılması gerektiğini öğreten, bir kültürün, bir değerler silsilesinin mensubu iken bununla birlikte; büyüklerine, yaşlılarına yönelik yaklaşımların, tutumların, sadece saygı boyutunda kalmasını da doğru bulmayan bir anlayışın mensuplarıyız. Farkında olmalıyız ki çocuk olmadan genç, genç olmadan yaşlı olunmaz. Yaşlısına sahip çıkmayan toplum ise yolunu bulamaz. Bu düşünceden hareketle yaşlımıza sahip çıkmak, onların geçmişine yakışır şekilde hayatlarını idame ettirmelerini sağlamak asil görevlerimizden olmalıdır. Yaşlılığı kabullenmek hem erdem hem de olgunluk anlamına gelir. Ancak gençler yaşlanacaklarını, yaşlılar yaşlandıklarını kabul ettikleri ölçüde olgunlaşırlar. Yaşlılar toplumumuzda giderek artan nüfuslarıyla gündemin ilk sıralarında yer alıyorlar.


Parti programımızda var


Yaşlılarımıza yönelik kutlanılan her gün ve hafta bizlere de biraz daha yaşlandığımızı hatırlatıyor. Dolayısıyla bu geçen süreçte yaşlandığımızı, durulduğumuzu, kaybettiklerimizi ve kazandıklarımızı fark ediyoruz. 21.Yüzyılın ortalarından itibaren yaşlı ve genç nüfusumuz eşitlenmiş olacaklar. Dolayısıyla yakın gelecekte yaşamımızda yaşlılar bu günkünden daha fazla yer alacaktır. Ak Parti olarak, siyasi hayata başladığımız günden bu yana, yaşlılarımıza özel bir ilgi gösterdiğimizi bir kez daha vurgulamak isterim. Söz konusu yaklaşım, parti programımıza da yansımış ve yaşlılarımız içinde özel programlar oluşturularak onlara terkedilmiş ve kimsesiz oldukları duygusunun yaşatılmamasını sağlayacak bir sosyal devlet anlayışının kaçınılmaz olduğu vurgulanmıştır.


Projeler geliştiriyoruz


Partimizin Sosyal İşler Başkanlığına bağlı oluşturulan ve Türkiye genelinde Ak Parti İl Teşkilatlarında var olan Yaşlılar Koordinasyon Merkezleri 60 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın adına çalışmalarını yürüterek Ülkemizde yaşlılığı sorun olmaktan çıkaracak projeler geliştirip çalışmalarına devam etmektedir. AK Parti Yaşlılar Koordinasyon merkezi olarak 6 yıldan bu yana yaşlılarımıza yönelik toplumsal sorun olacak konularda çözüm arayışı aranmasının yanı sıra, yaşlılarımıza bire bir ulaşarak sıkıntılarını gidermek, düzenlenen etkinliklerle keyifli vakit geçirmeleri ve sosyal hayata katılımlarını sağlamak da görevlerimizdendir. Bu duygu ve düşüncelerle Bütün yaşlılarımızın Yaşlılar Haftasını kutluyor, bir gün değil bir ömür boyu saygı ve sevgiyle anılmalarınızı diliyorum&8230;

Editör: Pusula Gazetesi