GMİS Karadon ve Merkez Servisleri Şube Yöneticilerinin de katıldığı ziyarette lavuar çalışanlarıyla da görüşen Muslu, 1956 yılından beri hizmet veren Çatalağzı Lavuarı&[#]8217;nın yenileme yatırımlarıyla hizmet vermeye devam edeceğini söyledi. Yemekhanede lavuar çalışanlarına bilgi veren ve onların çeşitli sorularını da yanıtlayan GMİS Genel Başkanı Muslu şöyle konuştu:
&[#]8220;Üzülmez ve Kozlu&[#]8217;dan sonra Karadon&[#]8217;daki kömür yıkama işlerinin de özel sektöre verilmesi için çalışmalar yapılıyor. Daha önce yapılan ihaleleler çeşitli nedenlerle iptal edildi. Sendika olarak yaptığımız uyarılara rağmen Nisan ayı içinde yeniden ihale yapılacak. Üzülmez ve Kozlu&[#]8217;da özel sektörün yaptığı lavuar işletmeciliğinden beklenen verim alınamadı. Öyleki şu son günlerde lavuarlarda yaşanan olumsuzluklar nedeniyle Üzülmez ve Kozlu&[#]8217;da üretim aksadı. Biz baştan beri uyarıyoruz. Yeraltında kömürün kazılmasından limandan satışına kadar yıkama ve nakliye işleri dahil tüm süreç üretim sürecinin ayrılmaz parçalarıdır. Bunu yaşayarak da gördük. Çatalağzı Lavuarı, her iki lavuardaki tıkanmanın önünü açabilecek bir yapıya sahiptir. Eğer burası da özelleştirilirse bu sistem tamamen tıkanma riskiyle karşı karşıya kalacaktır. Biz, mevcut lavuarın yenileme yatırımlarıyla yaşatılmasını istiyoruz. Bunun için TTK tarafından bu hafta içinde bir komisyon oluşturuldu ve çalışmalarını sürdürüyor. Aldığımız bilgilere göre mevcut lavuarın korunacağı ama yine de özel sektör için ihale yapılacağı belirtiliyor. Biz özel sektöre ihale edilmesine gerek olmadığını bir kez daha hatırlatıyoruz.&[#]8221;
Genel Başkan Yardımcısı Dursun Oğuz, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Osman Tutkun, Genel Eğitim Sekreteri Eyüp Alabaş ve şube yöneticileriyle birlikte TTK Karadon Müessese Müdürü İsmail Güner&[#]8217;i de ziyaret eden Genel Başkan Ramis Muslu, daha sonra Gelik İşletmesi&[#]8217;ne geçerek atölyeleri ziyaret etti ve Gelik&[#]8217;te yapımı planlanan sosyal tesisler hakkında bilgi aldı.
Editör: Pusula Gazetesi