Zonguldak ve Ereğli´de yapılmak istenilen hastanelerin yapılacağı alanlarla ilgili Sağlık Bakanlığı ekipleri bugün Zonguldak´ta olacak. Farklı görüşlerin değerlendirileceği inceleme gezileri sonrasında bir değerlendirme yapılacak. İnceleme gezisi öncesi telefonla Pusula´nın sorularını yanıtlayan Vali Erdal Ata alternatif yerlerle ilgili yapılacak çalışma hakkında bilgi vererek görüşlerini paylaştı. Ata özetle; "Zonguldak´ta yer sorunu var. Bu şartlarda en doğru yerin tespiti zor oluyor. Alternatif olabilecek bütün yerleri inceliyoruz. Gelecek ekip mevcut yerleri inceleyecek. Bahse konu yerlerden Gaca´da hastane yapılabilecek bir alan yok. Kok fabrikasının bulunduğu alan Zonguldak Karaelmas Üniversitesi´ne tahsis edilmiş. Orası olabilirdi. Öte yandan Tıp Fakültesi Hastanesi yakınında bulunan bir arazi var. Burası değerlendirile-bilir" dedi.
Ata; "Bireysel görüşünüz nereye yapılması yönünde" şeklindeki soruya; "Benim görüşüm Tıp Fakültesi Hastanesi´nin yakındaki araziye yapılması yönünde" şeklinde konuştu.
Daha önceki açıklamalarında yeni hastanenin Atatürk Devlet Hastanesi´nin bitişiğinde bulunan lojmanların yıkılarak buraya yapılmasını isteyen Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar yapılacak incelemeden sonra tablonun ortaya çıkacağını belirtti.
Uçar; "Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ´a mevcut hastanenin önündeki poliklinik ve lojmanların yıkılarak hastanenin büyütüleceği belirtildi. Ancak Sayın Bakanımız bunu kabul etmiyor. Kendisi mutlaka 30 yada 40 dönümlük bir arazinin tahsis edilmesini ve kompleks bir hastane yapmayı düşündüklerini söyledi. Sayın Bakanımız mevcut hastanenin bulunduğu arsayı küçük buldu. Bu anlamda Vali Bey bugün veya yarın Ankara Sağlık Bakanlığı´ndan gelecek heyetle birlikte mevcut Kok Fabrikasının olduğu yeri, Demir Ambarlarını ve TIP Fakültesinin bitişiğindeki 50 dönümün üzerindeki orman arazisi ve birkaç tane alternatif yerde incelemelerde bulunacaklar. Bu yerlerden biri uygun görülür ve ulaşım açısından zor olmadığına karar verilirse hastane yapılacak. Hastane için aslında İnağzı´ndaki orman arazisinden bahsediliyordu. Ama o yer 2-B yani vasıflı orman arazisi olduğu için yapılamıyor. İnağzı´ndaki yer 2-B olmasaydı, hastane oraya yapılabilirdi. Ancak Vali Bey ile Sağlık Bakanlığı ekipleri alternatif yerleri yarın (bugün) inceleyip hastane için uygun yer üzerinde karar verecekler" dedi.


Karaman alternatifi
Bugün yapılacak gezide Sağlık Bakanı Recep Akdağ´ın yapılmasını istediği 500 yataklı kompleks hasta-nenin Karaman veya Baka-cakkadı çevresinde yapılması yönündeki görüşler de ele alınacak. Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar bu konuda farklı görüşler olduğunu belirterek; "Çok büyük bir kompleks hastaneden bahsediyoruz. Ben Gaca´ya karşıyım. Bu hastanenin Karaman veya Bakacakkadı´da yapılması yönünde de görüşler var. Bu alternatifleri de değerlendirebiliriz. Farklı düşünceleri gelecek heyetle birlikte değerlendireceğiz" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi