Alaplı Belediyesi&[#]8217;nin organizasyonunda, Erol Günaydın Tiyatrosu oyuncuları tarafından Alaplı Belediyesi Kültür Salonu&[#]8217;nda öğrenciler ve yetişkinler için iki seans sahnelenen &[#]8220;Evsiz Kediler Sokağı&[#]8221; isimli, Murat Erinç&[#]8217;in yazıp yönettiği, aynı zamanda oynadığı, iki perdelik müzikal tiyatro oyunu büyük bir beğeniyle izlendi.
Ünlü ses sanatçısı Harun Kolçak&[#]8217;ın da eski ve yeni albümlerinden eserlerini okuduğu oyunda, oyuncuların performansı izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Her iki seansta da, kalabalık bir izleyici topluluğunun izlediği oyunu, Alaplı İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Levent İşcan, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş da eşleriyle birlikte izledi. Oyunun girişinde izleyicilerin de kendisine eşlik etmesiyle mini bir konser veren ses sanatçısı Harun Kolçak, yaptığı kısa konuşmada, gençleri uyuşturucuya karşı uyardı. &[#]8220;Evsiz Kediler Sokağı&[#]8221;nın, hem güldüren, hem düşündüren yanları bulunduğunu belirten Kolçak, &[#]8220;Oyunun en güzel tarafı çok caydırıcı olması, uyuşturucu batağındaki gerçeği, bir tokat gibi insanın suratına vurması&[#]8221; dedi. Oyun sonunda, oyuncular izleyicileri Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ile birlikte selamladı. Oyuncu Mehmet Tokat, bu oyunu Alaplı&[#]8217;da sahneleme imkanı sunarak, Alaplı&[#]8217;daki sanatseverlerle kendilerini buluşturduğu için Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve Alaplı Belediyesi&[#]8217;ne teşekkür ederek, &[#]8220;Yöre halkını sanatla bütünleştirmeye çalışan, sanatsever bir belediye başkanınız var. Alaplı&[#]8217;nın tiyatroya ve dolayısıyla sanata olan ilgisinin artarak devam edeceğine inanıyorum&[#]8221; dedi. Oyuncuları tek tek tebrik eden Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Erol Günaydın Tiyatrosu oyuncularını, oyunda gösterdikleri üstün performanstan dolayı kutlayarak, &[#]8220;Madde bağımlılığının kötü sonuçlarını ve madde bağımlısı gençlerin çektikleri sıkıntıyı, içinde bulundukları durumu anlatan etkileyici bir oyundu. Cumhuriyetimizi emanet ettiğimiz gençlerimizi madde bağımlılığına karşı uyarmak, onları her türlü kötü alışkanlıktan uzak tutmak, onları topluma yararlı çalışmalara yönlendirmek, biz yerel yöneticilerin de önemli bir sorumluluğudur. Bu oyun; hem bu yönüyle gençlerimize, hem de ilçemizin kültürel yaşamına önemli bir katkıda bulunmuştur. Bu tür; topluma olumlu mesajlar verme içeriği taşıyan kültürel etkinliklerimizi bundan sonra da artırarak sürdüreceğiz&[#]8221; dedi.
Bu tiyatro oyunuyla birlikte, ilçenin bir tiyatro salonuna ihtiyacının bir kez daha hissedildiğini belirten Başkan Çimenoğlu, &[#]8220;Oyuncularımız, salonumuzun yetersiz olmasından dolayı performanslarını sergilemekte biraz sıkıntı yaşadılar. Türkiye Cumhuriyeti de zor şartlar altında kuruldu ve bugünlere geldi. Biz zorlukların üstesinden gelmeyi bilen bir milletiz. Alaplı&[#]8217;mızda da bu zorlukların üstesinden gelip, güzel solanlar ve güzel çalışmalar yapacağız&[#]8221; dedi.
&[#]8220;Evsiz Kediler Sokağı&[#]8221; isimli oyunda, &[#]8220;Normal insanların hayatlarından soyutladığı uyuşturucu bağımlısı Murat&[#]8217;ın (Martı), ilk ve son aşkı Umut&[#]8217;u (Serçe) tanımasıyla başlayan ve aşkını korumak için verdiği savaşın bir cinayetle sonuçlanmasının aynı zamanda çevresiyle ve kendisiyle olan çatışmalarının, her şeye rağmen içinde büyüttüğü tertemiz aşkının, şarkılarının, hayallerinin ve belki de kendisi gibi sokak kedilerinin hikayesi&[#]8221; anlatılıyor. Oyunun bölgemizdeki bir çok yerleşim biriminde de sahneleneceği bildirildi.
Editör: Pusula Gazetesi