Bartın İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından ortaöğretim öğrencileri arasında &8220;Bartın Çocuk Hakları Komitesi&8221; konulu logo yarışması düzenlenecek. Çocuk Hakları Komiteleri ile Çocuk Hakları Sözleşmesinin ilke ve hükümlerinin hayata geçirilmesi, çocukların kendilerini ilgilendiren konularda katılım hakkını kullanmaları ve çocuk hakları konusunda duyarlılık oluşturulmasının amaçlandığı yarışmaya 16 Nisan Cuma gününe kadar başvuru yapılabileceğini belirten Müdürlük, yarışmaya katılan tasarımların çocuk haklarını ifade etmesi ve özgün olması gerektiğini açıkladı.


Her çalışmaya farklı rumuz


Yarışma ile ilgili olarak Müdürlükten yapılan açıklama şöyle: &8220;Katılımcının bilgilerinin yer aldığı form eksiksiz olarak doldurulup bir zarfa konacak ve zarf kapatıldıktan sonra üzerine sadece 6 harf/rakamdan oluşan rumuz yazılacaktır. Aynı rumuz, çalışmanın arka yüzünde ve CD&8217;nin ön yüzünde de yer almalıdır. Amblem/Logo tasarımının üzerinde isim, imza veya ayırıcı bir işaret bulunmayacaktır. Birden çok çalışmayla katılan yarışmacılar her çalışma için farklı rumuz kullanacaklardır. Tasarımlar, katılım formu ve CD hasar görmeyecek şekilde paketlenip öğrenciler tarafından öğrencisi oldukları okul müdürlüklerine teslim edilecektir. Okul müdürlükleri, okullarından katılan tüm öğrencilerin çalışmalarını Bartın İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne gönderecektir.


Müdür Karameşe jüride yer alıyor


Seçici Kurul şu isimlerden oluşuyor; İl Sosyal Hizmetler Müdürü Adem Karameşe, Çocuk Hakları İl Yetişkin Temsilcisi Davut Elmacı, Resim Öğretmeni Hayati Özmen, Resim Öğretmeni Gülay Yıldız, Resim Öğretmeni Can Gökalp, Resim Öğretmeni Ruşen Ünlü, Resim Öğretmeni Dilek Özmen. Seçici kurulun yedek üyeleri: İl Sosyal Hizmetler Müdür Yardımcısı Zekeriya Dal, Sosyal Çalışmacı Tarık Özdemir ve Resim Öğretmeni Ferah Yakın. Çalışmaların son değerlendirilmesi, il genelinde dereceye girmiş ilk beş (5) çalışma arasından Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi üyesi çocuklar tarafından yapılacaktır. Ödüller, komite üyesi çocukların yaptıkları sıralamaya göre verilecektir.


Yarışma ödülleri


·Birincilik ödülü: Çömeler Giyim´den 150 TL hediye çeki ve Merkür Bilgisayar´dan hediye paketi.

İkincilik ödülü: Zirve Kırtasiye´den 100 TL hediye puanı ve Rüyam Çeyiz´den hediye paketi

Üçüncülük ödülü: Yalçın Konfeksiyon´dan 75 TL hediye çeki ve Gürkan Ticaret´ten hediye paketi

Dördüncülük ödülü: Sargın Kırtasiye´den hediye paketi

Beşincilik ödülü: Sembol Kırtasiye´den hediye paketi
Editör: Pusula Gazetesi